Incidentele din reţelele Vodafone în 7 ţări europene vor fi monitorizate şi gestionate din România

Incidentele de reţea pentru serviciile de voce şi date furnizate de reţelele grupului britanic Vodafone din şapte ţări din Europa, inclusiv România, vor fi monitorizate şi gestionate, de la 1 aprilie, de la un centru dezvoltat în Bucureşti, potrivit directorului general al companiei, Inaki Berroeta.

260 afișări
Imaginea articolului Incidentele din reţelele Vodafone în 7 ţări europene vor fi monitorizate şi gestionate din România

Incidentele din reţelele Vodafone în 7 ţări europene vor fi monitorizate şi gestionate din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Alegerea României pentru operarea acestui centru regional al Vodafone, denumit Danubius Network Operations Center, este o realizare extraordinară. Reţeaua Vodafone România a devenit un punct de reper în excelenţă tehnologică, atât la nivel european, în cadrul Vodafone Group, cât şi în România, aşa cum au arătat-o numeroasele certificări independente pe care le-a obţinut de-a lungul timpului", a afirmat Berroeta, într-o conferinţă de prezentare a centrului.

La rândul său, directorul tehnic al operatorului român, Giovanni Chiarelli, a spus că centrul Danubius şi-a început activitatea în iulie 2011, când a început monitorizarea operaţiunilor reţelelor Vodafone din Italia şi România, urmate de subsidiarele din Grecia şi Germania.

"De la 1 aprilie, alte trei reţele Vodafone - Olanda, Cehia şi Albania - vor fi adăugate activităţii centrului din Bucureşti, ceea ce înseamnă că acesta va asigura, prin intermediul celor peste 250 de ingineri, buna funcţionare a reţelelor Vodafone din 7 ţări", a spus Chiarelli.

Centru Danubius monitorizează reţelele 2G/3G/4G şi gestionează incidentele de reţea pentru cele şapte subsidiare ale Vodafone, care însumează 90 milioane de clienţi.

În termeni tehnici, centrul conectează peste 100.000 linii radio, 1.500 de centrale de control a staţiilor radio, peste 100.000 de noduri de acces şi 11.000 de multiplexoare.

Dotarea tehnică şi amenajarea centrului Danubius au fost realizate în urma unei investiţii semnificative, au spus reprezentanţii Vodafone România, fără să precizeze suma.

Vodafone România este al doilea operator local de telefonie mobilă, cu 8,122 milioane de clienţi la finele anului 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici