Încrederea americanilor în economie a atins maximul ultimilor patru ani

Încrederea americanilor în economia SUA a atins în noiembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, semn că cheltuielile de consum vor continua să crească.

180 afișări
Imaginea articolului Încrederea americanilor în economie a atins maximul ultimilor patru ani

Încrederea americanilor în economie a atins maximul ultimilor patru ani

Indicele de încredere calculat de Conference Board a urcat la 73,7 puncte, cel mai ridicat nivel atins după februarie 2008, de la 73,1 puncte în octombrie, informează Bloomberg.

Analiştii se aşteptau la numai 73 de puncte.

Datele arată că numărul americanilor care intenţionează să cumpere o casă a crescut la un nivel record, ceea ce sugerează că îmbunătăţirea valorii proprietăţilor şi redresarea pieţei muncii îi determină să facă angajamente pe termen lung.

Creşterea continuă a cheltuielilor de consum, care formează cea mai mare parte din PIB-ul SUA, ar putea compensa temerile legate de intrarea în vigoare a unui program automat de majorări de taxe şi reduceri ale cheltuielilor, de anul viitor, în cazul eşuării negocierilor pentru reducerea deficitului bugetar.

"Populaţia se află într-o situaţie mai bună decât acum câţiva ani. Multe date se îmbunătăţesc, precum situaţia financiară a oamenilor, cele referitoare la piaţa imobiliară sau la piaţa muncii", a declarat Michael Gapen, analist la Barclays în New York.

Cererea pentru utilaje şi electronice a urcat în octombrie la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, în timp ce valoarea proprietăţilor a crescut în anul încheiat în septembrie cel mai mult după iulie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici