Încrederea investitorilor germani în economia ţării a urcat la maximul ultimilor doi ani şi jumătate

Încrederea investitorilor germani în economia Germaniei a urcat în ianuarie la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate, un nou semn că activităţile din cea mai mare economie a Europei s-ar putea intensifica, transmite Bloomberg.

277 afișări
Imaginea articolului Încrederea investitorilor germani în economia ţării a urcat la maximul ultimilor doi ani şi jumătate

Încrederea investitorilor germani în economia ţării a urcat la maximul ultimilor doi ani şi jumătate (Imagine: Shutterstock)

Indicele privind aşteptările investitorilor şi analiştilor calculat de institutul ZEW a urcat de la 6,9 puncte în decembrie la 31,5 puncte în ianuarie, cel mai ridicat nivel atins după luna mai 2010 şi cea mai mare creştere din ultimele 11 luni.

Analiştii anticipau că indicele de încredere va creşte la 12 puncte.

Biroul german de statistică estimează că economia s-a contractat cu până la 0,5% în ultimul trimestru al anului trecut, dar banca centrală, Bundesbank, a anunţat luni că există semne că redresarea a început.

Euro s-a apreciat după anunţul ZEW cu 0,4%, la 1,3361 dolari pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici