ING o vrea pe şeful Petrom, Mariana Gheorghe, în Consiliul de Supraveghere din Olanda

ING Group NV propune numirea Marianei Gheorghe, directorul general al Petrom, ca membru în Consiliul de Supraveghere (CS), pentru un mandat pe patru ani, până în 2019, având în vedere experienţa sa bogată în domeniul financiar şi comercial, iar decizia urmează să fie luată de acţionari pe 11 mai.

516 afișări
Imaginea articolului ING o vrea pe şeful Petrom, Mariana Gheorghe, în Consiliul de Supraveghere din Olanda

ING o vrea pe şeful Petrom, Mariana Gheorghe, în Consiliul de Supraveghere din Olanda (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Olandezii au propus-o pe Gheorghe în CS pentru experienţa bogată pe care a acumulat-o în conducerea unor companii listate de mari dimensiuni, cunoştinţele şi experienţa în sectorul financiar, precum şi în comerţul internaţional şi în industrie, se arată în convocatorul AGA al băncii.

Numirea trebuie aprobată de Banca Centrală Europeană.

Gheorghe, având dublă cetăţenie (română şi britanică), a lucrat, din 1993, pentru Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, mai intâi ca bancher asociat şi apoi ca bancher principal pentru Europa de Sud-est şi Regiunea Caspică.

Între 1991 şi 1993, Mariana Gheorghe a deţinut funcţia de director general adjunct în Ministerul Finanţelor, la Departamentul de Finanţe Internaţionale.

După privatizarea Petrom în 2004, Mariana Gheorghe a devenit membru al Consiliului de Administraţie al companiei ca reprezentant BERD, pana la vara anului 2006, cand a fost numita director general executiv. Ea deţine totodată, din aprilie 2007, poziţa de preşedinte al Directoratului Petrom, in urma adoptării de către Petrom a unui sistem dualist de guvernanţă.

Totodată, conducerea ING Group propune reînnoirea mandatelor de membri ai Consiliului de Supraveghere pentru Joost Kuiper şi Henk Breukink, ambii olandezi, pentru încă patru ani.

Grupul este prezent în 40 de ţări cu servicii bancare pentru persoane fizice şi companii.

ING Bank România a înregistrat anul trecut un profit brut de 340 milioane lei, în creştere cu 19% faţă de 2013, în condiţiile în care costurile cu provizioanele s-au redus cu 40%, la 71 milioane lei, în timp ce veniturile au urcat cu 4%, la 918 milioane lei.

Profitul net al instituţiei de credit s-a situat la 290 milioane lei.

În funcţie de activele deţinute, ING ocupă locul al şaptelea în topul băncilor prezente în România, cu o cotă de piaţă de 5,73%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici