Înmatriculările de vehicule noi au scăzut în iunie cu aproape 8%

Înmatriculările de vehicule noi au scăzut în iunie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 7,7%, la 12.250 unităţi, iar înregistrările de autoturisme au avut un declin de 6,5%, la 10.285 unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

22 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările de vehicule noi au scăzut în iunie cu aproape 8%

Înmatriculările de vehicule noi au scăzut în iunie cu aproape 8% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Faţă de mai, în iunie, înregistrările de vehicule au crescut cu 16%, iar cele de autoturisme cu 18%.

În luna iunie, la DRPCIV au fost înregistrate 203 de mopede şi motociclete, cu 32% mai puţine faţă de aceeaşi lună din 2009.

Totodată, înmatriculările de autovehicule de transport de mărfuri au coborât cu 24%, la 1.000 de unităţi.

Chiar dacă a înregistrat o scădere de 18% faţă de iunie 2009, Dacia fost cea mai vândută marcă de autoturisme, cu 3.442 de unităţi.

Marca autohtonă a fost urmată în clasament de Renault şi Skoda, cu 1.093 unităţi (creştere de 11%) şi, respectiv, 1.010 unităţi (creştere de 74%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici