Instituţiile de credit, obligate să dispună de fonduri proprii care să acopere amortizoare de capital

Instituţiile de credit vor fi obligate să dispună de fonduri proprii care să acopere amortizoarele de capital destinate managementului riscului sistemic, în baza unei ordonanţe de urgenţă adoptată, miercuri, de Guvern, anunţă Executivul.

125 afișări
Imaginea articolului Instituţiile de credit, obligate să dispună de fonduri proprii care să acopere amortizoare de capital

Instituţiile de credit, obligate să dispună de fonduri proprii care să acopere amortizoare de capital (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ordonanţa introduce, totodată, prevederi referitoare la o guvernanţă corporativă eficace în cadrul instituţiilor de credit, menită să contribuie la evitarea asumării de riscuri excesive.

O altă menţiunea face referire la prevederea în clar a competenţei Băncii Naţionale în ceea ce priveşte rezoluţia instituţiilor de credit şi statuarea cu privire la existenţa unei delimitări clare între exercitarea atribuţiilor privind rezoluţia faţă de atribuţiile privind supravegherea prudenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici