Întâlnire Creţu-Dăncilă, după seria de critici adresate executivului de către comisarul european pentru politică regională

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu va efectua, luni şi marţi, o vizită oficială în România, ea urmând să aibă o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă şi să participe la conferinţa ”Informarea şi îmbunătăţirea comunicării privind politica de coeziune a UE în România”.

2546 afișări
Imaginea articolului Întâlnire Creţu-Dăncilă, după seria de critici adresate executivului de către comisarul european pentru politică regională

FOTO: MEDIAFAXFOTO, Autor Marius Dumbăvean, Martie 2014

”Luni şi marţi, 29-30 octombrie, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu va efectua o vizită oficială în România. În decursul acesteia, înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanţi de prim rang ai autorităţilor române şi va discuta viitorul politicii europene de coeziune în cadrul a două conferinţe de anvergură”, a anunţat Comisia Europeană.

Potrivit sursei citate, comisarul pentru politică regională Corina Creţu şi comisarul european pentru buget şi resurse umane Günther Oettinger vor participa la conferinţa la nivel înalt "O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţenii săi", alături de premierul Viorica Dăncilă, de Karl-Heinz Lambertz, preşedintele Comitetului Regiunilor, şi de dl. Vazil Hudak, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii. Evenimentul este organizat de Guvernul României.

”Intervenţia mea în cadrul acestei conferinţe se va concentra pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte şi nici de natură birocratică. Politica de coeziune a Uniunii Europene creează locuri de muncă, generează oportunităţi de dezvoltare economică şi socială, asigură accesul la servicii de educaţie şi sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale şi la sprijinirea comunităţilor marginalizate, şi nu în ultimul rând susţine dezvoltarea reţelelor feroviare şi rutiere. Politica de coeziune este, de fapt, garanţia creşterii calităţii vieţii pentru cetăţenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile şi în România. De la aderarea la UE, în urmă cu 10 ani, România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare”, a declarat comisarul pentru politica regională înaintea vizitei sale.

În prima zi a vizitei, comisarul european Corina Creţu se va întâlni cu Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, şi cu reprezentanţii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, o organizaţie al cărui principal obiectiv este accelerarea absorbţiei fondurilor europene. De asemenea, înaltul oficial european va participa la conferinţa EuroIMPACT ”Informarea şi îmbunătăţirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România”, alături de Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, Victor Negrescu, ministrul-delegat pentru afaceri europene, şi Gabriela Creţu, preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României, evenimentul fiind organizat de Institutul European din România. La finalul zilei, comisarul pentru politică regională va discuta, în cadrul unei întâlniri bilaterale, cu Vazil Hudak, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, despre investiţiile cu fonduri europene.

În cea de a doua zi, comisarul Corina Creţu se va întâlni cu Victor Negrescu, ministrul-delegat pentru afaceri europene, pentru a discuta aspecte legate de mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE, precum şi cu Jerzy Kwieciński, ministrul polonez responsabil pentru investiţii şi dezvoltare.

Vizita comisarului european pentru politică regională are loc după un schimb de replici cu Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă pe tema absorbţiei fondurilor europene.

De asemenea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, că Traian Băsescu şi Victor Ponta o pot pune premier pe Corina Creţu atunci când vor ajunge ei membri în formaţiunea social-democrată, susţinerea partidului fiind acum pentru Viorica Dăncilă.

„Să o pună ei când or să fie în PSD. Ideea că oameni din afara PSD-ului spun PSD-ului care ar fi o variantă bună de premier este o idee pe care eu nu o accept. Asta înseamnă că PSD-ul o susţine în continuare pe Viorica Dăncilă, neavând niciun motiv să nu o facem”, a declarat vineri, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea, întrebat cum comentează faptul că fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier Victor Ponta spun despre Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, că este o variantă de premier pentru social-democraţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici