Investiţiile BERD în România vor depăşi probabil nivelul convenit pentru 2009-2010

BERD a investit anul trecut peste 70% din finanţarea de un miliard de euro convenită de bancă cu România, pentru 2009 şi 2010, în cadrul acordului semnat cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale şi estimează că va depăşi, foarte probabil, plafonul în acest an.

110 afișări
Imaginea articolului Investiţiile BERD în România vor depăşi probabil nivelul convenit pentru 2009-2010

Investiţiile BERD în România vor depăşi probabil nivelul convenit pentru 2009-2010 (Montaj foto)

"Am investit anul trecut 721 milioane euro, majoritatea pentru investitorii străini prezenţi în România, dar şi în companii locale. (...) În prezent am realizat circa 70% din nivelul la care ne-am angajat în cadrul acordului semnat de autorităţile locale cu FMI şi UE. Vom realiza restul, dacă nu chiar mai mult anul acesta. Vom continua să investim semnificativ în 2010, dacă va exista cerere", a declarat, marţi, directorul BERD pentru România, Claudia Pendred, în cadrul unui seminar organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci în România (TIAD).

Ea a precizat că este "foarte probabil" ca nivelul de investiţii de un miliard de euro să fie depăşit.

Totodată, Pendred a explicat că 85% din investiţiile realizate de BERD anul trecut în România sunt pentru sectorul privat.

BERD a acordat anul trecut un împrumut de 100 miloane euro către BCR şi a mai investit 430 milioane euro în trei proiecte din domeniul energiei, respectiv două credite pentru Petrom şi unul de 80 milioane euro pentru Complexul Energetic Turceni.

Totodată, instituţia a investit 20 milioane euro în extinderea reţelei de transport urban din Arad şi Braşov.

Până în prezent, investiţiile BERD în România se ridică la 4,4 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici