Investitor: Actuala frenezie a pieţelor bursiere seamănă cu bula dot-com din 1999

Miliardarul investitor Barry Sternlicht a declarat joi că este îngrijorat de viabilitatea pe termen lung a condiţiilor actuale de pe piaţa bursieră, avertizând că unele aspecte amintesc de bula dot-com din anii '90.

983 afișări
Imaginea articolului Investitor: Actuala frenezie a pieţelor bursiere seamănă cu bula dot-com din 1999

Investitor: Actuala frenezie a pieţelor bursiere seamănă cu bula dot-com din 1999

„Nu cred că avem o problemă pe piaţă pe termen scurt”, a spus Sternlicht la CNBC. „Stimulul este prea mare.”

După ce piaţa a scăzut din cauza temerilor Covid în februarie şi martie anul trecut, Rezerva Federală a redus ratele dobânzilor la aproape zero şi a lansat alte programe de sprijinire a sistemului financiar. Congresul a promovat, de asemenea, două pachete masive de stimulare în 2020, iar Wall Street speră un altul în acest an.

La închiderea de miercuri, Nasdaq a crescut cu peste 100% de la scăderea din pandemie, pe 23 martie. S&P 500 a crescut cu aproximativ 75% în aceeaşi perioadă. Nasdaq, S&P 500 şi Dow Jones Industrial Average au închis miercuri la niveluri record, după ce preşedintele Joe Biden a depus jurământul.

Cu toate acestea, CEO-ul Starwood Capital i-a îndemnat pe investitori să aibă grijă în a doua jumătate a acestui an, citând caracteristici îngrijorătoare, cum ar fi investitorii care par să se bazeze pe site-urile de socializare pentru idei.

"Partea întunecată a acestei pieţe sunt copiii - şi nu ştiu dacă sunt copii, îi numim doar copii pentru că sunt mai puţin experimentaţi - care stau acasă şi tranzacţionează acţiuni", a spus Sternlicht. „Îmi amintesc de tinereţea mea....Se simte mult ca 1999 pentru mine.”

Speculaţii importante cu acţiuni ale companiilor de internet au contribuit la creşterea pieţei Nasdaq, dominată de tehnologie, cu peste 500% din 1995 până la explozia bulei din martie 2000.

Sternlicht a fondat în 1991 Starwood Capital, care se concentrează pe imobiliare globale, management hotelier, precum şi sectoarele petrolului şi gazului şi infrastructura energetică. De asemenea, a creat Starwood Hotels & Resorts, care a fost achiziţionată ulterior de Marriott.

Modul în care se tranzacţionează unele companii devenite recent publice ridică, de asemenea, îngrijorări, a spus Sternlicht. „Există companii care tranzacţionează ca bitcoin. Pur şi simplu merg în sus şi în sus şi continuă să cumpere pentru au citit despre asta pe o platformă de socializare”.

Există „companii proaste care au crescut de patru ori după ce au devenit publice”, a spus Sternlicht. "Este amuzant. Investitorii spun: „Oh, compania asta nu valorează atât”. Apoi compania se listează, iar acţiunile cresc de şase ori în două luni....Aşa este mereu în piaţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici