Preşedintele Iohannis: Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat vineri că Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională, însă pe social democraţi îi preocupă mai mult ce face el cu CSAT.

701 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis: Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT

Iohannis: Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT

„Iată o nouă minciună marca PSD şi o nouă minciună marca PSD şi o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Nu îmi place să repet aceste lucruri, dar nu pot să găsesc alte calificative. Guvernul îi minte pe români şi guvernează într-un mod pe care pot să îl explic doar ca cinism. Guvernul poate să facă orice rectificare bugetară fără niciun aviz de la CSAT, fără să îmi ceară părerea, cu excepţia zonei de securitate naţională. Citesc astăzi în gazetă că Guvernul nu poate să dea pensii sau salarii, că nu poate să dea bani la şcoli, la spitale, fiindcă eu nu am dat aviz în CSAT. Este o mare minciună. Guvernul poate să facă rectificări pe sănătate, pe educaţie, pe pensii, pe salarii, pe agricultură, însă văd că pe dumnealor nu îi preocupă aceste chestiuni, îi preocupă ce fac eu cu CSAT. Ei, am convocat CSAT, însă Guvernul putea să facă orice rectificare dacă asta se dorea”, a declarat Klaus Iohannis la Sibiu, întrebat dacă prin convocarea CSAT se blochează rectificarea dată de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că Guvernul „minte”, o explicaţie fiind aceea că „a construit un buget iresponsabil” şi nu îi ajung banii.

Citeşte şi: Iohannis, despre tentativa de asasinare care l-ar fi vizat pe Dragnea: Are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator/ Ce spune preşedintele despre protocolul încheiat de SRI şi PG

„Putem să ne punem întrebarea de ce minte Guvernul. Sunt două ipoteze. Prima că cei din Guvern nu citesc legile. Este o ipoteză putin verosimilă, pentru că sunt în Guvern şi funcţionari care citesc. A doua este mult mai gravă. Ţine de construcţia bugetului. Am atras atenţia de la început că PSD construieşte un buget iresponsabil, care nu poate fi pus în practică. PSD şi acest guvern vor ajunge în situaţia de a nu plăti pensii şi salarii fiindcă nu au bani. Cred că această ipoteză este mai probabilă şi cred că Guvernul trebuie să dea nişte răspunsuri. Este inadmisibil să construiască o poveste publică la televizor cum că preşedintele blochează rectificarea bugetară. Minciună!”, a mai spus şeful statului.

Guvernul a susţinut, vineri, că refuzul preşedintelui de a convoca de urgenţă CSAT pentru avizarea rectificării bugetare afectează negativ economia, după ce şeful statului a convocat şedinţa CSAT pe 4 septembrie.

”Guvernul României îşi înţelege pe deplin responsabilităţile pe care le are pentru asigurarea bunei guvernări şi va lua toate măsurile necesare pentru plata integrală şi la timp a pensiilor, alocaţiilor şi indemnizaţiilor pentru copii, salariilor bugetarilor, asigurarea serviciilor medicale şi a siguranţei cetăţenilor, buna funcţionare a instituţiilor statului, în pofida încercărilor preşedintelui României Klaus Iohannis de blocare a adoptării primei rectificări bugetare din acest an. Refuzul preşedintelui României de a convoca de urgenţă CSAT pentru avizarea proiectului rectificării bugetare poate periclita nu doar veniturile categoriilor cele mai vulnerabile, adică pensionarii, mamele şi copiii, ci şi accesul pacienţilor la serviciile medicale”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis convocarea CSAT pentru 4 septembrie, ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici