Video Iohannis, despre tentativa de asasinare care l-ar fi vizat pe Dragnea: Are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator/ Ce spune şeful statului despre protocolul încheiat de SRI şi PG

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, la Sibiu, despre tentativa de asasinare care l-ar fi vizat pe Dragnea, spunând că liderul PSD „are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator”. În ceea ce priveşte summitul Iniţiativa Celor Trei Mări, şeful statului a declarat că acesta va fi organizat „pe datorie”. Iohannis a reacţionat şi la apariţia protocolului secret încheiat de Parchetul General şi SRI. Mai mult, Preşedintele României a declarat că Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT.

3276 afișări

Iohannis, despre tentativa de asasinare care l-ar fi vizat pe Dragnea: Are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, înainte de a intra la şedinţa Biroului Executiv al PNL, care are loc la Sibiu, că Liviu Dragnea ”are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator”. 

Întrebat dacă a primit informaţii în ceea ce priveşte o tentativă de asasinat a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Iohannis a răspuns: ”Nu am auzit niciodată despre aşa ceva, dar cum s-a vehiculat la televizor, mi s-a părut că omul deja are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator”.

Întrebat, de asemenea, dacă se referă la Liviu Dragnea, Iohannis a răspuns afirmativ.

Liviu Dragnea declara că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetăţeni străini venind în România cu acesta scop, la iniţiativa unui om celebru în lume.

"Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.)", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD spunea că ştie cine e în spatele acţiunii, dar nu a făcut public numele.

"Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu. Da, dar nu pot să spun asta (cine i-a plătit – n.r.). Da, un om foarte celebru în lume. Nu, nu mă gândesc la el (Soros – n.r). El se gândeşte la mine", a mai spus Dragnea.

Referitor la summitul Iniţiativa Celor Trei Mări: Îl vom organiza „pe datorie”

Klaus Iohannis a declarat că summitul ”Iniţiativa Celor Trei Mări”, care se va desfăşura în perioada 17-18 septembrie, la Bucureşti, va fi organizat ”pe datorie”, deoarece bugetul Administraţiei Prezidenţiale va fi redus cu 11 milioane de lei la rectificare.

”Vom organiza summitul pe daotrie. Aici ne duce guvernul de incompetenţi, aici ne descurcăm. Deci summitul se va organiza în bună parte pur şi simplu pe datorie”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre cum va organiza summitul Celor Trei Mări în condiţiile în care guvernul vrea să scadă bugetul Administraţuiei Prezidenţiale cu 11 milioane de lei.

El a mai spus că nu se pune problema de anularea summitului.

”Eu nu pot să anulez un summit pentru care ne-am luptat toţi - diplomaţia română şi eu - un summitul unde s-au făcut invitaţiile de anul trecut. La ediţia anterioară am convenit cu colegele şi colegii preşedinţi să facem acest summit în Bucureşti. Deci de contramandat nici nu poate fi vorba, de finanţat din bugetul curent dacă rămânem fără bani, aşa cum îşi doreşte PSD, nu putem. Şi atunci organizăm summitul pe datorie”, a adăugat şeful statului.

La acest eveniment vor participa şefi de stat şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări din Europa Centrală şi de Est: Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Croaţia, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonă, România, Republica Slovacă, Republica Slovenia şi Ungaria.

Despre protocol SRI-PG: E semnat de Lazăr şi Hellvig. Am toată încrederea în ei şi nu cred că au semnat ceva ilegal

Iohannis a declarat, în legătură cu protocolul încheiat de SRI şi Parchetul General, că având în vedere că a fost semnat de procurorul general Augustin Lazăr şi de directorul Serviciului Eduard Hellvig are "toată încrederea în aceşti oameni" şi nu crede "că au semnat ceva ilegal".

"Având în vedere că e un protocol semnat de procurorul general Augustin Lazăr şi de directorul SRI, Eduard Hellvig, trebuie să vă spun că eu am toată încrederea în aceşti oameni şi nu cred că au semnat ceva ilegal. Însă explicaţii vor da sigur juriştii", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înaintea începerii şedinţei Biroului Executiv al PNL vineri la Sibiu.

Parchetul General a anunţat, vineri, că protocolul secret încheiat cu 2016 cu SRI şi-a încetat efectele pe 13 martie 2017. Anterior, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii transmitea că acest protocol nu şi-a făcut efectul niciun moment, timp de o lună, până la denunţare.

"Protocolul şi-a încetat efectele la 13.03.2017, prin acordul instituţiilor semnatare. La aceaşi dată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Serviciului Român de Informaţii să comunice dacă menţine caracterul clasificat al documentului. La 22.03.2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a iniţiat demersurile pentru declasificarea protocolului şi a solicitat S.R.I. acordul în acest sens.Nu au fost comunicate informaţii publice cu privire la acest Protocol şi nici nu a fost publicat întrucât nu a fost finalizată procedura de declasificare. Protocolul a fost transmis la data de 20.03.2018 Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrului justiţiei, care au fost informaţi şi cu privire la iniţierea de către procurorul general a demersurilor privind declasificarea documentului", a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat vineri că Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională, însă pe social democraţi îi preocupă mai mult ce face el cu CSAT.

„Iată o nouă minciună marca PSD şi o nouă minciună marca PSD şi o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Nu îmi place să repet aceste lucruri, dar nu pot să găsesc alte calificative. Guvernul îi minte pe români şi guvernează într-un mod pe care pot să îl explic doar ca cinism. Guvernul poate să facă orice rectificare bugetară fără niciun aviz de la CSAT, fără să îmi ceară părerea, cu excepţia zonei de securitate naţională. Citesc astăzi în gazetă că Guvernul nu poate să dea pensii sau salarii, că nu poate să dea bani la şcoli, la spitale, fiindcă eu nu am dat aviz în CSAT. Este o mare minciună. Guvernul poate să facă rectificări pe sănătate, pe educaţie, pe pensii, pe salarii, pe agricultură, însă văd că pe dumnealor nu îi preocupă aceste chestiuni, îi preocupă ce fac eu cu CSAT. Ei, am convocat CSAT, însă Guvernul putea să facă orice rectificare dacă asta se dorea”, a declarat Klaus Iohannis la Sibiu, întrebat dacă prin convocarea CSAT se blochează rectificarea dată de Guvern.

Guvernul a susţinut, vineri, că refuzul preşedintelui de a convoca de urgenţă CSAT pentru avizarea rectificării bugetare afectează negativ economia, după ce şeful statului a convocat şedinţa CSAT pe 4 septembrie.

”Guvernul României îşi înţelege pe deplin responsabilităţile pe care le are pentru asigurarea bunei guvernări şi va lua toate măsurile necesare pentru plata integrală şi la timp a pensiilor, alocaţiilor şi indemnizaţiilor pentru copii, salariilor bugetarilor, asigurarea serviciilor medicale şi a siguranţei cetăţenilor, buna funcţionare a instituţiilor statului, în pofida încercărilor preşedintelui României Klaus Iohannis de blocare a adoptării primei rectificări bugetare din acest an. Refuzul preşedintelui României de a convoca de urgenţă CSAT pentru avizarea proiectului rectificării bugetare poate periclita nu doar veniturile categoriilor cele mai vulnerabile, adică pensionarii, mamele şi copiii, ci şi accesul pacienţilor la serviciile medicale”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis convocarea CSAT pentru 4 septembrie, ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.

Iohannis: Faptul că Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii mi se pare incalificabil

Şeful statului a declarat, în legătură cu mitingul din 10 august, că faptul că ”Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii” i se pare incalificabil.

Întrebat la Sibiu dacă a primit vreun raport legat de miting, Iohannis a răspuns: ”Sigur că am primit un raport de la cei care se ocupă în Administraţia Prezidenţială de securitatea naţională, însă concluziile pe partea mai neplăcută trebuie să le prezinte procurorii militari şi aştept cu foarte mult interes. Cred că au fost atâtea evenimente negative în Piaţa Victoriei, faptul că Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii mi se pare incalificabil, inadmisibil, din orice punct de vedere”.

Iohannis a adăugat că nu vrea să se exprime asupra acestor chestiuni până când nu vor exista concluzii mult mai amănunţite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici