Italia traversează cea mai lungă recesiune din ultimii 40 de ani

Italia trece prin cea mai îndelungată recesiune începând din 1970, după ce institutul de statistică ISTAT a anunţat o contracţie a PIB de 0,2% pentru trimestrul al doilea, al optulea consecutiv de declin.

787 afișări
Imaginea articolului Italia traversează cea mai lungă recesiune din ultimii 40 de ani

Italia traversează cea mai lungă recesiune din ultimii 40 de ani (Imagine: AFP/ Mediafax Foto

Ritmul de scădere a economiei s-a temperat faţă de primele trei luni ale anului, când PIB-ul Italiei a coborât cu 0,6% faţă de trimestrul anterior.

Raportat la trimestrul al doilea al anului trecut, economia Italiei a scăzut cu 2%, potrivit datelor ISTAT.

Potrivit unui alt set de date prezentate marţi, producţia industrială a Italiei a crescut în iunie cu 0,3% faţă de mai, urcând de la o rată de creştere de 0,1% în luna anterioară. Cu toate acestea, producţia industrială a Italiei a scăzut cu 2,1% în iunie raportat la aceeaşi lună a anului trecut.

Banca centrală a Italiei estimează că economia se va contracta în acest an cu 1,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici