KMG International, fosta Rompetrol, va deschide "în viitorul apropiat" 15 benzinării în România

KMG Internatinal, fosta companie Rompetrol, controlată de KazMunayGas din Kazahstan, va construi "în viitorul apropiat" 15 benzinării în România, potrivit reprezentanţilor companiei.

251 afișări
Imaginea articolului KMG International, fosta Rompetrol, va deschide "în viitorul apropiat" 15 benzinării în România

KMG International, fosta Rompetrol, va deschide "în viitorul apropiat" 15 benzinării în România (Imagine: Shutterstock)

Vicepreşedintele pe retail şi trading al companiei, Catalin Dumitru, afirma în luna februarie că reţeaua de benzinării în special în jurul Bucureştiului, dar şi în nord-vestul şi sud-vestul României.

KMG International a bugetat pentru acest an investiţii de 100 milioane de dolari în România, din care circa 40% vor fi alocate rafinăriei Petromidia, iar restul reţelei de benzinării.

Cea mai mare reţea de benzinării din România este controlată de OMV Petrom, parte a grupului austriac OMV. OMV Petrom are peste 500 de staţii, cu care deţine o cotă de piaţă de 34%.

Pe locul al doilea se plasează KMG International, cu peste 400 de benzinării.

Compania Lukoil, controlată de grupul rus Lukoil, ocupă poziţia a treia piaţa distribuţiei de carburanţi, având circa 300 de staţii.

Grupul ungar MOL are aproape 200 de benzinării.

Compania azeră de petrol SOCAR operează circa 30 de benzinării în România, iar NIS Petrol, parte a grupului sârb NIS, controlat de Gazprom, are 15 unităţi.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici