Kraft promite că va crea locuri de muncă şi va extinde afacerile Cadbury în Marea Britanie

Kraft Foods promite că va crea locuri de muncă şi va extinde afacerile Cadbury din Marea Britanie odată ce preluarea companiei va fi finalizată, a declarat vicepreşedintele executiv al grupului american, Michael Osanloo, citat de The Sunday Telegraph.

31 afișări
Imaginea articolului Kraft promite că va crea locuri de muncă şi va extinde afacerile Cadbury în Marea Britanie

Kraft promite că va crea locuri de muncă şi va extinde afacerile Cadbury în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"M-aş aştepta categoric că, odată ce vom putea analiza situaţia şi ne vom putea forma o părere, vom creşte numărul de locuri de muncă din Marea Britanie, inclusiv pe segmentul de producţie", a arătat Osanloo, desemnat de grupul american drept responsabil pentru integrarea Cadbury în grup.

El s-a arătat optimist că marea majoritate a banilor care vor fi economisiţi prin sinergiile din interiorul noului grup nu vor proveni din măsuri care ar afecta locurile de muncă.

Odată ce va intra sub umbrela Kraft, Cadbury va adopta o atitudine mai agresivă privind investiţiile în marketing şi advertising, a mai afirmat Osanloo.

Totodată, oficialul Kraft a calificat drept "nefericit" că producătorul britanic de dulciuri a fost nevoit în trecut, în repetate rânduri, să efectueze reduceri de personal la cele două fabrici principale din Marea Britanie, de la Somerdale, în apropiere de Bristol, şi Bourneville, de lângă Birmingham.

Kraft va prelua participaţia majoritară la Cadbury printr-o tranzacţie care evaluează compania britanică la 11,7 miliarde lire sterline (19,1 miliarde de dolari), în baza unui acord încheiat săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici