Lagarde: Disputele privind datoriile SUA şi problemele din Europa pot provoca o criză mondială

Incapacitatea de a încheia un acord privind plafonul datoriilor în Statele Unite şi problemele din Europa vor duce la "o criză economică mondială majoră" dacă nu vor fi găsite soluţii, a avertizat directorul general al FMI, Christine Lagarde, aflată în statul african Malawi.

302 afișări
Imaginea articolului Lagarde: Disputele privind datoriile SUA şi problemele din Europa pot provoca o criză mondială

Lagarde: Disputele privind datoriile SUA şi problemele din Europa pot provoca o criză mondială (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"În lipsa unei soluţii va fi o criză, din cauza dimensiunii economiilor celor două părţi şi a relaţiilor comerciale şi de investiţii cu alte state", a afirmat Lagarde în capitala ţării, Lilongwe, transmite Bloomberg.

Congresul SUA a aprobat un acord care a permis evitarea majorării impozitelor plătite de majoritatea americanilor, dar politicienii trebuie să convină şi majorarea plafonului actual al datoriilor, care a atins la 31 decembrie 16.400 miliarde de dolari, potrivit Departamentului Trezoreriei.

În Europa, creşterea economică a încetinit puternic din cauza crizei datoriilor suverane care afectează pentru al treilea an unele ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici