Licitaţia CNADNR de peste 7 milioane euro pentru servicii juridice la exproprieri, blocată în instanţă

Licitaţia iniţiată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru servicii juridice la exproprierea de imobile în cadrul lucrărilor de infrastructură rutieră, contract în valoare estimată de 7,4 milioane euro, a fost anulată de Curtea de Apel Bucureşti, pentru nereguli de procedură.

347 afișări
Imaginea articolului Licitaţia CNADNR de peste 7 milioane euro pentru servicii juridice la exproprieri, blocată în instanţă

Licitaţia CNADNR de peste 7 milioane euro pentru servicii juridice la exproprieri, blocată în instanţă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Licitaţia a fost anulată după ce casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii" a reclamat nelegalitatea procedurii organizate de CNADNR şi nepublicarea anunţului de participare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), precum şi probleme legate de întocmirea documentaţiei de participare.

În urmă cu o lună, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a analizat problemele reclamate, dar a decis ca licitaţia să continue. Avocaţii s-au adresat însă Curţii de Apel Bucureşti, iar instanţa a decis, miercuri, ca procedura de atribuire să fie anulată.

Reprezentanţii casei de avocatură nu au dorit să comenteze informaţia.

Hotărârea Curţii de Apel este definitivă şi, conform procedurii, poate fi atacată cu recurs.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru pe care CNADNR intenţionează să îl atribuie se ridică la 7,42 milioane euro fără TVA pe o perioadă de patru ani, pentru servicii juridice la exproprierea a minimum 4.000 de imobile şi maximum 18.000 de imobile în acest interval.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici