Licitaţie de 83 milioane de euro pentru reţeaua telecom care va acoperi zonele devaforizate

Ministerul pentru Societatea Informaţională va organiza, la 7 ianuarie, o licitaţie pentru concensionarea lucrărilor de construire a unei reţele naţionale de comunicaţii în zonele defavorizate, cu fonduri UE, proiectului fiind estimat la 369,5 milioane de lei, TVA inclusă (83 milioane de euro).

1034 afișări
Imaginea articolului Licitaţie de 83 milioane de euro pentru reţeaua telecom care va acoperi zonele devaforizate

Licitaţie de 83 milioane de euro pentru reţeau telecom care va acoperi zonele devaforizate

Potrivit anunţului de concesionare, proiectul RO-NET constă în concesionarea lucrărilor de proiectare şi construire a unei infrastructuri naţionale de comunicaţii şi operarea acestei infrastructuri în vederea furnizării de servicii de comunicaţii in localităţile ţintă (zone defavorizate eligibile) din 35 de judeţe.

"Lucrările se execută cu finanţare din fonduri structurale. Localităţile ţintă sunt repartizate în şapte regiuni consolidate geografic şi administrativ (loturi investiţionale). Suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute se ridică la 7.164.210,00 lei, reprezentând 2,46% din valoarea estimată a contractului. Cuantumul cheltuielilor diverse şi neprevazute pe fiecare lor investiţional este de 1.023.458,57 lei", se mai spune în anunţul de concesionare publicat pe www.e-licitatie.ro.

Câştigătorul licitaţiei va primi în concesiune reţeaua RO-NET pentru o perioadă de 18 ani, la sfârşitul cărora o poate cumpăra.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat de consorţiul format din societăţile Confero Finance şi Cognos Bussines Consulting, valoarea contractului ridicându-se la 1,88 milioane de lei (2,33 milioane lei cu TVA inclusă), potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI) anunţate în februarie.

Managmentul proiectului va fi asigurat societăţile Aego Business Consulting şi European Funds Invest pentru 901.716 lei (1,12 milioane lei cu TVA inclusă) pentru 40 de luni, contract câştigat în urma unei licitaţii organizate în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici