Liga Întreprinzătorului Român propune amnistia fiscală ca măsură anticriză

Liga Întreprinzătorului Român (LIR) Cluj propune amnistia fiscală, după model italian, ca măsură anticriză, urmând să solicite parlamentarilor de Cluj introducerea acestei soluţii sub formă de proiect legislativ.

40 afișări
Imaginea articolului Liga Întreprinzătorului Român propune amnistia fiscală ca măsură anticriză

Liga Întreprinzătorului Român propune amnistia fiscală ca măsură anticriză (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Preşedintele LIR Cluj, Adrian Coroian, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia pe care o conduce i-a invitat pe senatorii şi deputaţii de Cluj să participe, joi, la masa rotundă intitulată "Repornirea motorului economiei româneşti prin pârghii legislative".

"Încercăm să găsim soluţii de redresare economică şi de repornire a motorului economiei prin iniţiative legislative care să fie susţinute de parlamentari, pentru a fi aplicate de Guvern. Propunem stabilirea unei filosofii fiscale care să creeze un mediu economic predictibil pe următorii cinci-zece ani. Statul român poate să îşi vândă liniştit toate afacerile private sau se poate face amnistie fiscală, după model italian", a precizat Coroian.

Potrivit acestuia, statul român ar putea da o amnistie fiscală celor care au înstrăinat sume importante şi ar putea percepe un impozit pentru ca banii să fie repatriaţi fără explicaţii.

"În 20 de ani de tranziţie, s-au înstrăinat sume importante, care se află în străinătate, depozitate de către diverse persoane din România. Statul ar putea să perceapă un impozit de cinci-zece la sută pe sumele respective, care apoi pot fi repatriate fără nicio explicaţie privind provenienţa lor. Banii rezultaţi, de ordinul sutelor de milioane de euro sau chiar mai mult, pot fi folosiţi pentru investiţii directe", a afirmat preşedintele LIR Cluj.

Acesta a subliniat că autorităţile ar putea, de asemenea, să regândească şi politica fiscală în materie de impozit forfetar.

"Trebuie cuprinse toate aceste propuneri într-un document credibil şi coerent", a spus preşedintele LIR Cluj.

Masa rotundă care va fi organizată de LIR are ca obiective evitarea creşterii impozitelor şi a taxelor în faza a doua de măsuri economice preconizate de Guvern.

Adrian Coroian a menţionat că majoritatea parlamentarilor clujeni au confirmat participarea la manifestare.

LIR este o asociaţie patronală care reuneşte IMM-uri clujene, înfiinţată în anul 2008 şi numărând peste 15 membri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici