Lovită puternic, Rusia sângerează. Hackerii au răspândit datele deţinătorilor de conturi ai unei bănci ruseşti

Grupul ucrainean de hackeri Kiborg a publicat pe site-ul său întreaga bază de date a băncii ruse Alfa Bank, cea mai mare bancă privată din Federaţie.

2196 afișări
Imaginea articolului Lovită puternic, Rusia sângerează. Hackerii au răspândit datele deţinătorilor de conturi ai unei bănci ruseşti

Hackerii au răspândit datele deţinătorilor de conturi ai unei bănci ruseşti

Potrivit Kiborg, printre datele publicate se numără numele, numerele de telefon şi numerele de cont bancar ale clienţilor şi care aparţin persoanelor fizice şi juridice care lucrează cu banca, care este deţinută de oligarhul ruso-israelian Mikhail Fridman, sancţionat de Statele Unite pentru legăturile sale cu Vladimir Putin din 2004.

Instituţia bancară neagă că a fost victima atacului hackerilor, dar Kiborg susţine că a acţionat în colaborare cu un alt grup de hackeri ucraineni care se numeşte NLB.

Atacul cibernetic cu care Kiborg ar fi obţinut datele a milioane de cetăţeni şi entităţi ruşi a avut loc în octombrie anul trecut.

Între timp, presa ucraineană relatează, citând o sursă din serviciile de securitate de la Kiev, despre un alt atac cibernetic efectuat de comunitatea de hackeri ucraineni Blackjack împotriva unui furnizor de internet din regiunea Moscovei.

În atac, hackerii ar fi şters 20 de terabytes de informaţii despre companie şi au descărcat încă 10 gigabytes de date de pe serverele de e-mail şi bazele de date cu datele clienţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici