Magazinul online evomag.ro estimează o creştere cu 30% a afacerilor în acest an, la 15 milioane euro

Societatea Evolution Prest Systems, care deţine magazinul online evomag.ro, estimează afaceri de 15 milioane de euro în acest an, în creştere cu 30% faţă de 2012, pe fondul majorării cu 35% a numărului de clienţi şi extinderii portofoliului de produse comercializate.

201 afișări
Imaginea articolului Magazinul online evomag.ro estimează o creştere cu 30% a afacerilor în acest an, la 15 milioane euro

Magazinul online evomag.ro estimează o creştere cu 30% a afacerilor în acest an, la 15 milioane euro (Imagine: Shutterstock)

"Afacerile evomag.ro au crescut organic în ultimii ani, cu rate de peste 30%. În 2011, afacerile au atins 8,6 milioane de euro, au urcat în 2012 la 11,5 milioane de euro şi vom încheia acest an cu 15 milioane de euro. Creşterea afacerilor a fost susţinută de avansul numărului de clienţi cu 35% şi extinderea portofoliului de produse comercializate", a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul general al Evolution Prest Systems, Mihai Pătraşcu.

Potrivit datelor evomag.ro, 35% din vânzări provin din produse portabile şi tablete, urmate de componentele PC - 19% şi terminale mobile (smartphone) - 9%.

"Valoarea coşului mediu pe evomag.ro este de 1.000 de lei, TVA inclusă", a spus Pătraşcu.

El a afirmat că societatea a investit 100.000 de euro în deschiderea unui showroom în Capitală, situat pe bulevardul Mihai Bravu, motivul principal fiind dorinţa clienţilor evomag.ro de a atinge produsele pe care intenţionează să le cumpere, mai ales cele scumpe.

"Noul showroom are o suprafaţă de 200 metri pătraţi, de trei ori mai mare decât a celui anterior, la care se adaugă un spaţiu de depozitare de 1.000 de metri pătraţi, de cinci ori mai mare, care permite dublarea stocului de marfă atunci când ne aşteptăm la un puseu al vânzărilor în anumite perioade ale anului. În prezent, aproximativ 11% din totalul vânzărilor evomag.ro sunt realizate direct din showroom", a spus reprezentantul societăţii.

Pentru anul 2014, Pătraşcu a spus că afacerile evomag.ro vor creşte cu 30% şi va continua extinderea portofoliului de produse comercializate.

"De asemenea, vom deschide un nou showroom în afara Capitalei şi vom extinde flota de autovehicule", a spus Pătraşcu.

Cu un capital social de 50.000 lei, Evolution Prest Systems este controlată de Mihai Pătraşcu - 99% şi Elena Pătraşcu - 1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici