Mall-ul Liberty Center din Rahova, executat silit, vândut la prima licitaţie. Preţul de pornire a fost de 60 de milioane de euro

Centrul comercial Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova, executat silit, a fost vândut la prima licitaţie publică, organizată marţi, mall-ul fiind adjudecat la preţul de pornire stabilit la 60 de milioane de euro, de către firma Rosequeens Properties, deţinută de Rosequeens Properties Limited, înregistrată în Cipru.

4479 afișări
Imaginea articolului Mall-ul Liberty Center din Rahova, executat silit, vândut la prima licitaţie. Preţul de pornire a fost de 60 de milioane de euro

Mall-ul Liberty Center din Rahova, executat silit, vândut la prima licitaţie. Preţul de pornire a fost de 60 de milioane de euro (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Administratorul firmei este Ciprian Chiorean, legal manager la Bank of Cyprus, unul din creditorii mall-ului.

"Tot ce putem spune este că mall-ul a fost adjudecat", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii biroului executorului judecătoresc Bogdan Dumitrache.

Mall-ul, deţinut de compania nord-irlandeză Mivan şi familia Awdi, a fost scos la vânzare pentru datorii neachitate către trei bănci.

Centrul comercial este executat pentru acoperirea unei creanţe de 61 milioane euro (debit principal, dobânzi şi penalităţi), iar creditorii sunt Eurobank EFG, Alpha Bank şi Bank of Cyprus.

Centrul are o suprafaţă utilă totală de 70.592 metri pătraţi şi este amplasat pe un teren de 20.255 de metri pătraţi. În clădire există spaţii operate, pe baza unor contracte de închiriere, de 101 firme.

Liberty Center a fost inaugurat în noiembrie 2008, printr-o investiţie de 70 milioane euro şi având un grad de ocupare de 100%, dar a pierdut de-a lungul timpului chiriaşi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici