Marius Chiper a fost promovat la conducerea CFR

Consiliul de Administraţie al CFR SA l-a numit în funcţia de director general interimar pe Marius Chiper, până în prezent director general adjunct Investiţii în companie, a anunţat maarţi administratorul reţelei feroviare.

1100 afișări
Imaginea articolului Marius Chiper a fost promovat la conducerea CFR

Marius Chiper a fost promovat la conducerea CFR (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

"Chiper (46 de ani) va coordona activitatea CFR SA (...) până la finalizarea procedurii de selecţie, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice", se arată într-un comunicat al CFR.

Din martie până în decembrie director general la CFR SA a fost Dan Costescu, acesta preluând însă portofoliul Transporturilor în Guvernul Cioloş.

Chiper este de profesie inginer şi are o experienţă de peste 21 de ani în domeniul feroviar.

Potrivit comunicatului, noul director "va continua programul de redresare economică a companiei şi va prioritiza strategia de implementare a investiţiilor" în infrastructura feroviară.

În perioada februarie 2015 - decembrie 2015 Chiper a ocupat funcţia de director general adjunct Investiţii, conducând implementarea proiectelor de execuţie a lucrărilor de reconstrucţie/reabilitare, reparaţii capitale şi servicii conexe aferente infrastructurii feroviare finanţate în cadrul Programului Operaţional POST 2007-2013 şi din bugetul de stat.

Din iunie 2010 până în februarie 2015 Chiper a lucrat la Direcţia Management Proiecte Europene din CFR, fiind responsabil pentru proiectul de reabilitare a căii ferate de pe coridorul IV paneuropean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici