Maşinile Dacia, pe locul trei în topul celor mai fiabile automobile din Franţa

Maşinile Dacia au urcat în premieră pe locul trei în topul celor mai fiabile automobile din Franţa, potrivit unei analize a publicaţiei UFC-Que Choisir, transmite Le Figaro.

41 afișări
Imaginea articolului Maşinile Dacia, pe locul trei în topul celor mai fiabile automobile din Franţa

Maşinile Dacia, pe locul trei în topul celor mai fiabile automobile din Franţa (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Pe primele locuri s-au plasat două mărci construite de grupul nipon Toyota, respectiv Daihatsu, cu un indice de fiabilitate de 96,2%, şi Lexus, cu 94,13%. Dacia a primit un indice de fiabilitate de 92,61%.

Dacia Logan MCV, un break cu cinci sau şapte locuri, şi-a făcut un debut remarcabil în clasament, ocupând locul doi la categoria de maşini de familie, fiind devansat de Honda Accord.

Dacia s-a plasat, de asemenea, pe primul loc în topul automobilelor cu cele mai mici cheltuieli de întreţinere şi reparaţii, de 130 de euro pe an, faţă Mazda (229 euro) şi Ford (230).

Constructorul auto român este controlat grupul francez Renault.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici