Maşinile noi din UE trebuie echipate cu lumini speciale pentru circulaţia pe timp de zi

Comisia Europeană (CE) a anunţat că începând de luni automobilele şi autovehiculele comerciale uşoare noi vândute în Uniunea Europeană (UE) trebuie echipate cu lumini pentru circulaţia pe timp de zi (Daytime Running Lights - DRL).

29 afișări
Imaginea articolului Maşinile noi din UE trebuie echipate cu lumini speciale pentru circulaţia pe timp de zi

Maşinile noi din UE trebuie echipate cu lumini speciale pentru circulaţia pe timp de zi (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Luminile pentru circulaţia pe timp de zi sunt elemente de iluminat speciale care intră în funcţiune odată cu pornirea motorului şi au ca rol îmbunătăţirea siguranţei în circulaţie prin creşterea vizibilităţii autovehiculelor, se arată într-un comunicat al CE.

"Luminile pentru circulaţia pe timp de zi vor avea o contribuţie importantă angajamentului nostru de a reduce numărul victimelor accidentelor de circulaţie de pe drumurile europene", a declarat vicepreşedintele CE, Antonio Tajani.

DRL-urile au un consum de energie mai redus decât dispozitivele care asigură în prezent lumina de întâlnire a autovehiculelor. Echiparea cu lumini pentru circulaţia pe timp de zi va deveni obligatorie pentru camioane şi autobuze începând cu august 2012.

CE menţionează că, în 2009, pe drumurile europene şi-au pierdut viaţa peste 35.000 de persoane. Numărul victimelor scade, însă, datorită mai multor măsuri precum ameliorarea tehnologiilor de siguranţă pentru autovehicule, infrastructuri rutiere mai sigure şi îmbunătăţirea pregătirii şoferilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici