Microsoft vrea să preia divizia de telefoane mobile a Nokia

Microsoft va începe săptămâna viitoare negocieri pentru preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia, care produce inclusiv aparate smartphone, afirmă Eldar Murtazin, un cunoscut blogger rus, citat de site-ul Endgaget.

674 afișări
Imaginea articolului Microsoft vrea să preia divizia de telefoane mobile a Nokia

Microsoft vrea să preia divizia de telefoane mobile a Nokia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Eldar Murtazin, redactor şef al revistei Mobile Review, nu a furnizat alte informaţii, dar se aşteaptă ca un acord să fie încheiat cel mai devreme la sfârşitul acestui an, potrivit unei postări pe pagina sa de Twitter.

Autorul articolului consideră că există cel puţin un sâmbure de adevăr în afirmaţia bloggerului, având în vedere declaraţiile sale anterioare.

În decembrie anul trecut, când nimeni nu credea că Nokia va renunţa la strategia legată de sistemul de operare Symbian, Eldar a făcut altă afirmaţie incredibilă, că Microsoft şi Nokia discută despre folosirea Windows Phone pentru smartphone-ul OS.

Afirmaţia a devenit realitate în februarie.

Mai recent, rusul a reuşit să prezică faptul că Nokia va renunţa la brandul Ovi în favoarea numelui companiei pentru serviciile sale.

Eldar a obţinut totodată prototipuri ale telefoanelor Nokia cu mult înainte de prezentarea acestora.

Microsoft şi-a dovedit recent determinarea de a obţine ceea ce vrea, cheltuind 8,5 miliarde de dolari pentru preluarea Skype.

Anterior, Microsoft a oferit peste 44 de miliarde de dolari pentru Yahoo!, sumă mult mai mare decât capitalizarea de piaţă de Nokia, de circa 32 miliarde de dolari.

Nu trebuie uitat, notează Endgaget, că Nokia a produs, odată, galoşi şi anvelope, astfel încât are experienţa de a se transforma.

Având în vedere că un fost director la Microsoft se află în prezent în conducerea Nokia, ar putea fi momentul pentru o astfel de schimbare.

Mark Squires, director pentru comunicaţii al Nokia în Marea Britanie, a refuzat să comenteze.

"De obicei nu comentăm zvonurile, dar trebuie să spunem că zvonurile lui Eldar devin, odată cu timpul, tot mai inexacte", a spus Squires.

Brand Republic a relatat luni că Nokia va înlocui numele magazinului Ovi cu Nokia Services, în timp ce se pregăteşte să abandoneze soft-ul Symbian şi să dezvolte alianţa strategică cu Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici