Ministerul Economiei: Angajaţii din minister aflaţi în CA-ul companiilor de stat sunt în conflict de interese

Directorii din Ministerul Economiei care fac parte din Consiliul de Administraţie al unor companii de stat nu înţeleg câteodată pe cine reprezintă, ministerul sau societatea, şi se creează o dependenţă de veniturile mari pe care le obţin din acele mandate, afirmă ministrul de resort, Costin Borc.

Ministerul Economiei: Angajaţii din minister aflaţi în CA-ul companiilor de stat sunt în conflict de interese

"Nivelul de profesionalism depinde şi de o remunerare corectă acordată în baza unor criterii de performanţă şi de aceea mă lupt să îmbunătăţesc nivelul de salarizare din minister, în acelaşi timp cu nişte măsuri care au creat nişte conflicte de interese extraordinare, deci participarea personalului din minister la adunările generale ale acţionarilor sau în Consiliul de Administraţie, în aşa fel încât directori din minister nu înţeleg câteodată foarte bine pe cine reprezintă, societatea la care sunt preşedinţi ai CA sau ministerul", a punctat Borc, care deţine şi funcţia de prim-vicepremier, la o conferinţă pe tema strategiei economice pentru România.

El a adăugat că aceste conflicte de interese sunt mai greu de înţeles, însă a subliniat că se creează o dependenţă a personalului ministerului de administrarea companiilor de stat, pentru că "acolo îşi găsesc acele venituri de care au nevoie ca să trăiască decent".

Astfel, cei care deţin funcţii de reprezentare în AGA sau CA-uri ale companiilor de stat au prezentat dezinteres faţă de nivelul de salarizare din minister.

"Ministerul Economiei are unul dintre nivelurile cele mai joase dintre ministere, faţă de Ministerul Fondurilor Europene proporţia este de unu la trei", a mai spus Borc.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
MINISTERUL ECONOMIEI ,
COMPANII DE STAT ,
COMENTARII
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
DIVORŢEAZĂ! Anunţul făcut după 30 de ani de căsătorie: „S-a şi mutat de acasă”