Ministerul pentru Antreprenoriat declară legal comerţul cu proiecte Start-up Nation de pe OLX: „Cesiunea de acţiuni este legală“

Cesiunea de acţiuni ale societăţilor comerciale este legală, aceasta neîncălcând nici legislaţia, nici prevederile schemei de ajutor de minimis Start-Up Nation, precizează, într-un comunicat transmis luni, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

440 afișări
Imaginea articolului Ministerul pentru Antreprenoriat declară legal comerţul cu proiecte Start-up Nation de pe OLX: „Cesiunea de acţiuni este legală“

Ministerul pentru Antreprenoriat declară legal comerţul cu proiecte Start-up Nation de pe OLX: „Cesiunea de acţiuni este legală“

„Identificarea unor oportunităţi de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului”, menţionează ministerul, după ce pe un site de anunţuri au fost postate zeci de oferte cu firme eligibile la finanţarea prin programul Start-Up Nation.

„Totuşi, noii deţinători ai acestor societăţi comerciale, beneficiare de ajutor de minimis în cadrul programului, trebuie să ştie că vor prelua inclusiv obligaţiile ce decurg din implementarea schemei, cum ar fi, de exemplu, menţinerea locurilor de muncă create prin program pe parcursul a doi ani sau păstrarea echipamentelor pentru care s-a obţinut finanţarea”, se arată în comunicat.

În acelaşi timp „cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conştienţi de un fapt: planul de afaceri este unul gândit pentru altcineva şi nu este neapărat cel mai potrivit pentru ei. Ei vor avea obligaţia de a lucra cu ceva croit pe alte repere, care nu poate fi adaptat nevoilor şi structurilor lor”, atenţionează instituţia.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, a dispus monitorizarea cu atenţie a tuturor proiectelor din programul Start-Up Nation, pentru că „este important să creştem atractivitatea programului pentru antreprenori şi să simplificăm, în ediţia 2018, pe baza experienţei anului trecut, accesul la finanţare. Vom intensifica ritmicitatea consultărilor cu mediul de afaceri pentru a adopta, împreună cu acesta, soluţii de fluidizare a procedurilor pentru întreprinzătorii care văd în Start-Up Nation şansa reală de a-şi îndeplini visul de a deveni antreprenori de succes, de a avea un nivel de trai ridicat şi o viaţă mai bună”, a declarat ministrul Radu Oprea.

La sfârşitul lunii ianuarie, în şedinţa de audieri parlamentare pentru validarea ca ministru, Radu Oprea a fost întrebat despre programul Startup Nation, în speţă despre faptul că unii câştigători ai programului oferă pe platforma OLX proiectele eligibile în loc să le dezvolte. Oprea a răspuns că acestea sunt „cazuri izolate” asupra cărora încă nu e momentul să se insiste.

„Am avut unele discuţii, dacă e corect să se limiteze creativitatea încurajată prin acest program şi am stabilit că nu e cazul. Dacă ceea ce spuneţi, cu vânzarea proiectelor pe OLX, devine un fenomen, dacă atinge un prag, poate va trebui să impunem unele limitări, dar deocamdată sunt câteva cazuri izolate”, a spus ministrul, la audierile din Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici