Ministerul Turismului vrea să aducă 1.000 de englezi în staţiunile balneare anul viitor

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi-a propus să atragă anul viitor în România circa 1.000 de turişti englezi în staţiuni balneare, după ce a început luni o campanie de promovare în Marea Britanie a acestui tip de turism.

249 afișări
Imaginea articolului Ministerul Turismului vrea să aducă 1.000 de englezi în staţiunile balneare anul viitor

Ministerul Turismului vrea să aducă 1.000 de englezi în staţiunile balneare anul viitor (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

MDRT a lansat luni la târgul de turism World Travel Market, care se desfăşoară în perioada 7-10 noiembrie la Londra, un ghid al staţiunilor balneoclimaterice româneşti, începând astfel o campanie de promovare a turismului balnear în Marea Britanie.

"Vrem să deschidem piaţa britanică pentru turismul balnear, care nu a fost promovat până acum în acest spaţiu. Practic, segmentul balnear a devenit o prioritate pentru România odată cu lansarea de anul trecut a brandului turistic", a declarat Maria Iordache, directorul Biroului de Promovare a României la Londra.

Ea a adăugat că va urma promovarea staţiunilor balneare româneşti în presa britanică, iar Biroul de Turism va contacta firmele britanice specializate în segmentul balnear şi le va prezenta oferta României.

Maria Iordache a mai spus că în primele opt luni ale acestui an au ajuns în România circa 80.000 de turişti din Marea Britanie, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru acest an, ea estimează peste 120.000 de turişti britanici în România, număr care îl va depăşi pe cel înregistrat anul trecut.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Londra)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici