Ministru francez: Grecia este dispusă la compromisuri

Guvernul grec pare să fie dispus la o serie de compromisuri pentru a încheia un acord cu creditorii internaţionali şi să prevină o ieşire dureroasă din zona euro, a declarat miercuri ministrul francez de Finanţe Michel Sapin, transmite MarketWatch.

203 afișări
Imaginea articolului Ministru francez: Grecia este dispusă la compromisuri

Ministrul francez de Finanţe Michel Sapin (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Sapin a spus reporterilor că, după întâlnirea cu noul ministru elen de Finanţe Euclid Tsakalotos, are "sentimentul" că acordul este posibil.

Ministrul francez consideră că referendumul prin care grecii au respins măsurile de reformă propuse de creditori a oferit Guvernului de la Atena forţa de a ajunge la un compromis.

Liderii din zona euro au dat Greciei termen până duminică să facă noi propuneri economice, mai stricte, pentru ca ţara să primească fonduri, să evite default-ul datoriilor către Banca Centrală Europeană şi ieşirea din zona euro.

Tonul optimist al ministrului Sapin confirmă poziţia mediatoare adoptată de liderii francezi în discuţiile pentru Grecia, în încercarea de a convinge Germania şi alte ţări din zona euro să arate solidaritate statului elen.

În schimbul unor măsuri bugetare mai dure, autorităţile elene vor să convingă creditorii să ofere relaxarea termenilor de rambursare a datoriilor publice, a spus Sapin, adăugând că reducerea datoriei nu este un subiect de discuţie, dar reeşalonarea plăţilor este o posibilitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici