Ministrul Transporturilor anunţă finalizarea selecţiei managerilor privaţi la cinci companii din subordinea MTI

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, vineri, că procedura de selecţie a viitorilor membri ai Consiliilor de Administraţie şi a potenţialilor manageri executivi este încheiată pentru Tarom, CFR Infrastructură, CFR Călători, CNADNR şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

975 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor anunţă finalizarea selecţiei managerilor privaţi la cinci companii din subordinea MTI

Ministrul Transporturilor anunţă finalizarea selecţiei managerilor privaţi la cinci companii din subordinea MTI (Imagine: Northfoto/Mediafax Foto)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David şi Baias-George Butunoiu să recruteze managementul superior, respectiv directorii generali şi membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea instituţiei cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizează companiile:

Guvernul şi-a asumat în negocierile cu FMI recrutarea unor manageri privaţi la mai multe companii.

Reprezentanţii MTI nu au oferit informaţii privind identitatea managerilor selectaţi până la ora transmiterii acestei ştiri.

"Selecţia este abia la început. Le-am predat listele scurte cu candidaţi, iar săptămâna viitoare le vom da şi pe cele pentru restul de cinci companii. Ulterior, cei de la minister vor stabili cum aleg candidaţii finali", a declarat George Butunoiu pentru MEDIAFAX.

El a arătat că reprezentanţii MTI nu pot adăuga, ci doar elimina candidaţi din lista furnizată de asocierea selectată pentru recrutare.

Butunoiu a afirmat că pe listele scurte sunt în medie trei candidaţi pe loc, români şi străini.

"Avem candidaţi de peste tot, cred că numai din Australia nu sunt", a mai spus Butunoiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici