VIDEO  Minune: în mai puţin de 10 ani, China a construit cea mai mare reţea feroviară de mare viteză din lume: 36.100 km

China continuă să-şi extindă reţeaua feroviară de mare viteză: trei noi rute au fost inaugurate la sfârşitul lunii decembrie, ducând lungimea tuturor liniilor principale ale reţelei feroviare de mare viteză chineză la 36.100 de kilometri.

15217 afișări
Imaginea articolului Minune: în mai puţin de 10 ani, China a construit cea mai mare reţea feroviară de mare viteză din lume: 36.100 km

Minune: în puţin mai puţin de 10 ani, China a construit cea mai mare reţea feroviară de mare viteză din lume: 36.100 km

Noile rute, căile ferate de mare viteză Chengdu-Zigong-Yibin, Shantou-Shanwei şi Longyan-Wuping, au marcat o rată de finalizare de 80% a structurii principale a vastei reţele de căi ferate „Opt verticale şi opt orizontale”, potrivit declarat de Grupul Căilor Ferate de Stat din China, operatorul naţional de căi ferate.

În 2016, Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă (NDRC) a anunţat planuri de extindere a reţelei feroviare naţionale „Patru verticale şi patru orizontale”, aproape finalizată, într-o nouă reţea feroviară de mare viteză „Opt verticale şi opt orizontale”.

Noua reţea include opt coridoare nord-sud („verticale”) şi opt coridoare est-vest („orizontale”), aproape dublând lungimea traseului. De la începutul acestui an, grupul s-a concentrat pe planificarea şi construirea de căi ferate de înaltă calitate, inserarea mai multor oraşe în uriaşa reţea feroviară şi îmbunătăţirea funcţionării sistemului.

În primele 11 luni, căile ferate naţionale au finalizat o investiţie de 640,7 miliarde de yuani (aproximativ 89,7 miliarde de dolari), o creştere cu 7,4% faţă de anul precedent, potrivit grupului.

„În 2023, investiţia feroviară a Chinei atinge un nivel ridicat, iar construcţia reţelei feroviare de mare viteză „Opt verticale şi opt orizontale” s-a accelerat. Până la sfârşitul lunii noiembrie, 36.100 de kilometri din aceste linii au fost finalizaţi şi puşi în aplicare în funcţiune, reprezentând aproximativ 80% din totalul proiectelor.

„Acest lucru a oferit un sprijin puternic pentru promovarea dezvoltării coordonate între regiuni", a declarat Deng Lihong, director adjunct al Departamentului de Planificare şi Strategie de Dezvoltare al Grupului Căilor Ferate de Stat din China.

Potrivit Ministerului Transporturilor, China a adăugat 1.700 de kilometri la reţeaua sa feroviară de mare viteză doar în 2023. În 2020, Ministerul Transporturilor chinez a autorizat începerea testelor pentru trenul de foarte mare viteză „maglev” (levitaţie magnetică), proiectat să atingă o viteză maximă de 600 km/h.

Ţara se află în top la nivel global pentru cea mai mare extindere a acestui tip de infrastructură feroviară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici