Multe hoteluri şi pensiuni de pe Valea Prahovei nu au turişti şi se închid de luni până joi

Multe hoteluri şi pensiuni de pe Valea Prahovei, cu excepţia unităţilor de cazare mari, nu au turişti în timpul săptămânii şi se închid de luni până joi pentru a reduce cheltuielile, a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

796 afișări
Imaginea articolului Multe hoteluri şi pensiuni de pe Valea Prahovei nu au turişti şi se închid de luni până joi

Multe hoteluri şi pensiuni de pe Valea Prahovei nu au turişti şi se închid de luni până joi (Imagine: Marius Smadu/Mediafax Foto)

"Hotelierii de pe Valea Prahovei au găsit o soluţie pentru a reduce cheltuielile. După ce pleacă turiştii din weekend, închid hotelurile şi restaurantele de luni până joi, pentru a reduce cheltuielile. Din acest motiv, cu greu găseşti un loc în care poţi să mănânci la munte în timpul săptămânii", a spus Răducan.

El a afirmat că rămân deschide doar hotelurile mari.

Răducan a arătat că gradul mediu de ocupare în staţiunile montane este de 18% şi este ridicat de weekend, pentru că în timpul săptămânii nouă din zece camere de hotel sunt goale.

"Excepţie de la această nefericită situaţie sunt sărbătorile de iarnă, când structurile de cazare de la munte sunt pline în proporţie de 90-95%, chiar dacă preţurile sunt şi de patru ori mai mari faţă de restul anului. Hotelierii de pe Valea Prahovei aşteaptă cu nerăbdare noile taxe şi impozite de după 1 ianuarie, care nu se ştie cât vor fi. De aceea, ei sunt reticenţi în a transmite tarifele pentru începutul anului viitor", a afirmat oficialul FPTR.

Dragoş Răducan a declarat recent că din cauza gradului mic de ocupare, aproximativ 70% dintre structurile de cazare din România sunt de vânzare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici