Mulţi dintre angajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţi pentru că iau şpagă

Mulţi dintre angajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţi pentru că "iau şpagă", concedierile făcând parte dintr-un program mai amplu de restructurare a instituţiei discutat împreună cu experţii FMI, a declarat miercuri preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

146 afișări
Imaginea articolului Mulţi dintre angajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţi pentru că iau şpagă

Mulţi dintre angajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţi pentru că iau şpagă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Personal, nu sunt mulţumit de calitatea morală a multora dintre angajaţii Gărzii Financiare şi, cu ocazia acestor restructurări, vreau să trag un semnal foarte serios tuturor că vor urma disponibilizări semnificative în Garda Financiară", a spus Blejnar, după o întâlnire cu o echipă de asistenţă tehnică din partea FMI.

Rugat să precizeze clar la ce se referă când spune că nu este mulţumit de calitatea morală a angajaţilor Gărzii Financiare, Blejnar a răspuns că aceştia "iau şpagă".

În cadrul discuţiilor cu experţii FMI s-a discutat şi despre restructurarea mai multor agenţii din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) la nivel teritorial şi chiar închiderea celor ineficiente.

"Am constatat că în multe administraţii fiscale costul colectării este foarte mare, adică foarte mulţi lei cheltuiţi la milionul de venituri aduse", a spus Blejnar.

El a precizat că un alt criteriu pentru care multe administraţii fiscale ar putea fi închise este cel geografic, unde există multe administraţii foarte apropiate între ele ca locaţii.

"Avem inclusiv situaţii hilare când pe aceeaşi stradă, în aceeaşi localitate, avem două administraţii financiare care deservesc două regiuni diferite", a spus Blejnar.

În cadrul discuţiilor cu FMI, Blejnar a solicitat membrilor misiunii să fie foarte intransigenţi şi foarte fermi în legătură cu problemele la nivelul ANAF, astfel încât soluţiile care trebuie adoptate să fie cât mai corecte.

"Noi nu trebuie să umblăm cu cioara vopsită şi nu trebuie să ne prefacem că avem un sistem informatic performant. Nu umblăm cu mănuşiţe. A fost solicitarea mea în calitate de conducător al instituţiei să fie (experţii FMI - n.r.) foarte intransigenţi, foarte fermi", a mai spus Blejnar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici