Municipiul Târgu Mureş va avea centură de ocolire. Preşedintele CJ Mureş: "După 23 de ani, anunţăm oficial construcţia"

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că, "după 23 de ani", anunţă oficial construcţia centurii ocolitoare a municipiului Târgu Mureş, care va face legătura între DN 13 şi DN 15 şi va avea o lungime de peste 11 kilometri.

1506 afișări
Imaginea articolului Municipiul Târgu Mureş va avea centură de ocolire. Preşedintele CJ Mureş: "După 23 de ani, anunţăm oficial construcţia"

Municipiul Târgu Mureş va avea centură de ocolire. Preşedintele CJ Mureş: "După 23 de ani, anunţăm oficial construcţia" (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în urma unei "decizii politice" urmează a se construi centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureş, în care se vor investi fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi (POS-T, circa 90 la sută), şi de la bugetul public - prin cofinanţare guvernamentală.

Dobre a arătat că această investiţie "deschide perspectiva intrării în judeţ a 56 de milioane de euro", în timp ce 11 milioane de euro au fost alocaţi pentru consultanţă.

"După 23 de ani, anunţăm oficial construcţia centurii de ocolire a municipiului Târgu Mureş şi cred că acest lucru are, în primul rând, o însemnătate din punct de vedere politic, pentru că, iată, după 20 de ani de promisiuni, există anunţul oficial atât al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, cât şi decizia politică de a construi centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureş", a afirmat Dobre.

Ciprian Dobre a spus că proiectul centurii de ocolire a municipiului Târgu Mureş prevede ocolirea tuturor zonelor împădurite. El a adăugat că licitaţia CNANDR va avea loc în 17 iunie, iar termenul de execuţie a lucrărilor va fi de 48 de luni.

Dobre a afirmat că studiul de fezabilitate este întocmit, însă nu a putut preciza la cât se va ridica costul exproprierilor.

"Vom vedea ce va fi în oferta constructorilor. Sperăm să avem un termen mai scurt de execuţie, dar important este că se deschide, începând din luna iunie, perspectiva intrării în Mureş a 56 de milioane de euro, care vor fi şi la dispoziţia furnizorilor de materiale şi a firmelor din judeţul Mureş", a arătat el.

Potrivit datelor de pe site-ul CNADNR, centura de ocolire a municipiului Târgu Mureş va avea o lungime de 11,64 de kilometri şi va face legătura între Drumul Naţional 13 European 60 (DN13 E60) şi Drumul Naţional 15 (DN15) pe direcţia nord-sud, ocolind localităţile Târgu Mureş şi Sângiorgu de Mureş.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a afirmat că în satul Leordeni, din comuna mureşeană Gheorghe Doja, se vor intersecta autostrăzile Turda - Iaşi - Ungheni şi Bucureşti - Braşov - Oradea, spunând că judeţul Mureş va avea astfel singurul nod de autostrăzi din Transilvania, ceea ce va constitui "principalul argument" şi "avantaj în favoarea dezvoltării economice a judeţului", prin atragerea de agenţi economici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici