Mutare în contradicţie cu SUA: O ţară europeană anunţă că nu va exclude Huawei din reţeaua 5G

Norvegia nu intenţionează să blocheze Huawei Technologies din China în construirea reţelei de telecomunicaţii 5G a ţării, a declarat ministrul Nikolai Astrup, potrivit Reuters.

3555 afișări
Imaginea articolului Mutare în contradicţie cu SUA: O ţară europeană anunţă că nu va exclude Huawei din reţeaua 5G

Mutare în contradicţie cu SUA: Norvegie anunţă că nu va exclude Huawei din reţeaua 5G

Decizia ar putea pune Norvegia în contradicţie cu SUA, aliata din NATO, care a cerut aliaţilor să nu folosească echipemante Huawei pentru construcţia reţelei 5G.

"Aceasta nu este o opţiune discutabilă", a declarat ministrul cabinetului, Nikolai Astrup, într-un interviu. „Avem un dialog bun cu companiile în materie de securitate, de altfel este responsabilitatea companiilor să-şi aleagă furnizorii. Nu avem nicio interdicţie împotriva furnizorilor din Norvegia ”, a mai spus acesta.

Statele Unite au lansat o recomandare ţărilor aliate să nu folosească echipamente Huawei la realizarea noilor reţele 5G pe fondul temerilor că firma chineză este implicată în acţiuni de spionaj.

Taguri:
norvegia,
5g,
huawei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici