NEPI a atras 100 de milioane de euro pentru investiţii imobiliare

Fondul sud-african NEPI, unul dintre cei mai activi investitori de pe piaţa imobiliară românească, a atras aproximativ 100 milioane euro printr-o majorare de capital, bani care vor fi utilizaţi pentru finanţarea de proiecte imobiliare.

457 afișări
Imaginea articolului NEPI a atras 100 de milioane de euro pentru investiţii imobiliare

NEPI vrea să-şi majoreze capitalul cu 80 milioane euro pentru finanţarea de proiecte imobiliare

"NEPI a încheiat oferta ABB anunţată astăzi, 4 august 2014. Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru aproximativ 1,4 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 100 milioane euro). La acest nivel, oferta desfăşurată pe Bursa din Johannesburg a fost suprasubscrisă. (...) În data de 11 august 2014 se vor emite 15.041.885 noi acţiuni NEPI. După admitere, capitalul social emis şi vărsat al companiei va creşte la 240.161.543 acţiuni ordinare cu drept de vot", se arată într-un comunicat al NEPI transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Noile acţiuni vor fi emise la preţul de 95,5 ranzi sud-africani pe acţiune (6,66 euro/acţiune), cu un discount de 0,65% faţă de preţul mediu ponderat din ultimele 30 zile sau 3,51%, luând în calcul preţul de închidere anterior, din data de 1 august.

NEPI a anunţat luni dimineaţă că a lansat o ofertă accelerată de vânzare de acţiuni în cadrul unei majorări de capital, operaţiune prin care urmărea atragerea a circa 80 milioane de euro.

"Încasările aferente majorării de capital se vor folosi pentru a finanţa parţial proiectele de dezvoltare existente, precum şi potenţiale oportunităţi de achiziţii şi dezvoltări. Acest lucru este în conformitate cu strategia companiei de a se concentra pe oportunităţi care conduc la maximizarea pe termen lung a câştigurilor recurente pe acţiune atribuibile acţionarilor. Majorarea de capital, desfăşurată pe Bursa din Johannesburg va fi implementată printr-o ofertă de acţiuni tip accelerated book build la care vor putea participa doar investitorii publici", se arată într-un comunicat al NEPI transmis Bursei de Valori Bucureşti.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursa de valori de la Londra, pe segmentul AIM.

Compania a atras, în noiembrie 2013, aprilie şi iunie 2014, prin majorări de capital, un total de peste 140 milioane euro, bani utilizaţi pentru finanţarea proiectelor.

NEPI a anunţat săptămâna trecută că a cumpărat un teren de 7,4 hectare în Piatra Neamţ pentru dezvoltarea unui centru comercial de 29.000 metri pătraţi şi că va prelua şi restul de 30% din proiectul Mega Mall Bucureşti, din cartierul Pantelimon din Bucureşti.

Fondul a cumpărat în urmă cu câteva luni un teren de 18 hectare în Timişoara de la fraţii Marius şi Emil Cristescu, unde intenţionează de asemenea să dezvolte un centru comercial, de până la 80.000 de metri pătraţi şi mai are în curs de dezvoltare două centre comerciale, în Bucureşti şi Târgu Jiu, Vulcan Value Centre şi Shopping City Târgu Jiu.

NEPI are în România un portofoliu de active evaluate la finele lunii iunie la 1,2 miliarde de euro, faţă de 700 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

În primul semestru un profit atribuibil acţionarilor a totalizat 30,3 milioane euro, cu 40% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, de 21,7 milioane euro.

Fondul a raportat în perioada analizată venituri nete din chirii de peste 30 de milioane de euro, cu 60% mai mult faţă de acelaşi interval din 2013. Datoriile NEPI se ridicau la peste 283 milioane de euro la sfârşitul primului semestru.

În prezent, NEPI gestionează în România Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici