„Nicio şansă”. Orban are veşti proaste în legătură cu ţinta de deficit

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că în opinia sa nu există „nicio şansă” ca România să se menţină în acest an în ţinta de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut, dând ca exemplu întârzieri la rambursările de TVA şi plata pentru lucrările avizate prin PNDL.

1765 afișări
Imaginea articolului „Nicio şansă”. Orban are veşti proaste în legătură cu ţinta de deficit

Foto: Hepta

„Încercăm să reaşezăm cheltuielile. Evident, va fi un deficit, dar nu... Lucrurile sunt clare. După părerea mea, nu există nicio şansă de a ne menţine în ţinta de deficit. Gândiţi-vă că nu noi am executat bugetul. Zece luni şi ceva, până în 4 noiembrie, până a fost învestit guvernul pe care îl conduc, ei au executat bugetul, ei au efectuat toate cheltuielile, ei au o rată de colectare... De când e PSD-ul, au rostogolit de pe un an pe altul cheltuieli. Adică au trecut cheltuieni care trebuiau efectuate în noiembrie, decembrie pe anul următor”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban a dat ca exemple întârzieri la rambursările de TVA către firme, în valoare de 5,2 miliarde lei, lucrări avizate şi plăţi care trebuiau făcute de peste cinci miliarde de lei în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi concedii medicale neplătite, în sumă de circa două-trei miliarde de lei, dar şi faptul că nu s-au realizat cheltuielile prognozate.

„Deficitul a depăşit 2,6%, comparativ cu anul trecut, când deficitul era 1,6%. Nu numai că există acest deficit, dar foarte multe cheltuieli care trebuiau realizate în conformitate cu legea nu au fost făcute”, a declarat Orban, în cadrul unei emisiuni la România TV.

El a mai spus că guvernarea PSD ”a angajat mai mult decât îşi puteau permite”.

”Nu au fugit cu banii, ci au angajat cheltuieli care nu puteau fi făcute”, a mai spus premierul.

 

 

Taguri:
orban,
deficit,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici