Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe a crescut în primele şapte luni cu 3,3%

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe a crescut în primele şapte luni ale anului cu 3,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 22.271, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS).

107 afișări
Imaginea articolului Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe a crescut în primele şapte luni cu 3,3%

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe a crescut în primele şapte luni cu 3,3% (Foto: Shutterstock)

Mai multe regiuni au înregistrat creşteri, respectiv Sud-Est, cu 367 autorizaţii, Nord-Est, cu 295, Sud-Muntenia, cu 160, Nord-Vest, cu 101, şi Vest, cu 50.

Scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale au fost în regiunile Centru, cu 167 autorizaţii, Bucureşti-Ilfov, cu 84, şi Sud-Vest Oltenia, cu 7.

În luna iulie, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 4,3%, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, la 3.972, dar a scăzut cu 3,5% raportat la luna iunie din acest an.

Din cele aproape 4.000 de autorizaţii eliberate, cele mai multe, respectiv 63,3%, sunt pentru zona rurală.

Evoluţie pozitivă a fost consemnată în regiunile Bucureşti-Ilfov, cu un plus de 105 autorizaţii, Vest, în creştere cu 50, Sud-Est, cu 47, Nord-Vest, cu 46, şi Nord-Est, cu 22. Scăderi s-au înregistrat în trei regiuni de dezvoltare, respectiv Centru, cu 68 autorizaţii, Sud-Muntenia, cu 24, şi Sud-Vest Oltenia, cu 13.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici