Numărul insolvenţelor, mai mic cu 20% în primele luni faţă de anul trecut

Un număr de 7.427 de firme au intrat în insolvenţă în primele cinci luni, în scădere cu circa 20% faţă de ianuarie-mai 2011, iar în aceeaşi perioadă 10.596 de societăţi şi-au suspendat activitatea, cu peste 4% mai multe, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

156 afișări
Imaginea articolului Numărul insolvenţelor, mai mic cu 20% în primele luni faţă de anul trecut

Numărul insolvenţelor, mai mic cu 20% în primele luni faţă de anul trecut (Imagine: Mihai Dascalescu/Publimedia)

În perioada ianuarie-mai 2011 au intrat în insolvenţă 9.177 de firme şi şi-au suspendat activitatea 10.182 de societăţi.

În luna mai s-au înregistrat 1.802 insolvenţe, în creştere faţă de aprilie, când 1.211 de firme nu au mai avut bani să-şi plătească datoriile.

Cele mai multe firme care au apelat la procedura insolvenţei au fost cele din domeniul comerţului, urmate de cele din industria prelucrătoare şi de cele din sectorul construcţiilor.

În perioada analizată au fost înmatriculate aproape 63.000 de firme noi, faţă de aproape 56.000 în intervalul similar din 2011.

În România erau înregistrate la sfârşitul lunii mai peste 969.000 de firme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici