O asociere din România şi patru asocieri străine candidează pentru drumul expres/autostrada Craiova-Piteşti

Un consorţiu din România, care include două companii ale omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, şi patru asocieri din care fac parte companii din China, Turcia, Franţa, Spania, Austria, Grecia şi Italia au depus oferte pentru construcţia drumului expres/autostrăzii Craiova - Piteşti.

1636 afișări
Imaginea articolului O asociere din România şi patru asocieri străine candidează pentru drumul expres/autostrada Craiova-Piteşti

O asociere din România şi patru străine candidează pentru drumul expres/autostrada Craiova-Piteşti (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ofertele privind candidaturile pentru etapa de precalificare în vederea atribuirii contractului de concesiune privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea drumului expres/autostrăzii Craiova - Piteşti au fost deschise miercuri, la sediul CNADNR.

Consorţiul românesc este format din companiile Spedition UMB şii Tehnostrade, deţinute de Umbrărescu, şi Vectra Service, controlată de omul de afaceri Marcel Butuza.

Asocierile străine care au depus ofertele sunt Obrascon Huarte Lain - OHL ZS, din Spania, China Communications Construction Company - Dogus Insaat Ve Ticaret (Turcia) - Egis Projects (Franţa), Strabag (Austria) - Vinci (Franţa) - Aktor (Grecia) şi Impregilo - Salini, din Italia.

"Lungimea ce va fi construită este de 121 km, iar viteza de proiectare este de 100 km/h pentru porţiunea de drum expres şi 130 km/h pentru cea de autostradă", se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că a primit de la ministrul Dan Şova lista cu cei înscrişi în competiţia pentru realizarea autostrăzii Piteşti-Craiova, el arătând că de executarea acesteia sunt interesate cinci consorţii.

CNADNR a anunţat în luna martie că vrea să contracteze prin concesiune construcţia şi operarea tronsonului Craiova - Piteşti, proiect estimat la 9 miliarde de lei, cu TVA (2 miliarde de euro), care va fi realizat ca drum expres sau autostradă, miercuri, 8 mai, fiind termenul limită pentru depunerea candidaturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici