O bancă mare dintr-o ţară nordică intră pe piaţa românească. A salvat giganţii Europei de probleme

  • Banca suedeză Hoist Finance AB a decis să intre pe piaţa bancară românească
  • Suedezii au decis să opereze în regim de sucursală, luna anunţată pentru începerea activităţii fiind septembrie 2020, relatează ZF.
  • Hoist a ajutat bănci cu renume ca Deutsche Bank sau Santander să-şi restructureze datoriile
1621 afișări
Imaginea articolului O bancă mare dintr-o ţară nordică  intră pe piaţa românească. A salvat giganţii Europei de probleme

O bancă mare dintr-o ţară nordică intră pe piaţa românească. A salvat giganţii Europei de probleme

Banca suedeză Hoist Finance AB a decis să intre pe piaţa bancară românească şi să opereze în regim de sucursală, luna anunţată pentru începerea activităţii fiind septembrie 2020, relatează ZF.

Hoist Finance AB Stoc­kholm - Sucursala Bucureşti figu­rea­ză în registrul instituţiilor de credit de la Banca Naţio­nală, la cate­goria su­cur­sale ale in­sti­tu­ţiilor de cre­dit din alte sta­te mem­bre ale Uniunii Eu­ro­pene (UE), iar data de înma­triculare a băncii în acest registru este 18 martie 2020. „Sucursala inten­ţio­nează să înceapă activi­ta­tea la data de 1 septembrie 2020“, se men­­ţionează în registrul BNR la Hoist Fi­nance Stockholm - Sucursala Bucureşti.

Instituţiile de credit autorizate şi su­pra­­vegheate de autoritatea compe­ten­tă dintr-un alt stat membru pot în­fiinţa su­cur­sale pe teritoriul României pe baza no­­ti­ficării transmise Băncii Na­ţionale a Ro­­mâniei de autoritatea com­pe­tentă din sta­tul membru de origine. Supra­ve­ghe­rea prudenţială a acestor sucursale este re­a­lizată de autoritatea com­petentă din sta­tul membru de origine a instituţiei de cre­dit, fără a se aduce atin­gere com­pe­tenţelor Băncii Naţionale a României.

Urmărind restructurarea datoriilor în sectorul bancar, Hoist Finance din Suedia a cumpărat şi a restructurat cre­dite neperformante de la bănci mari din Europa. Firma suedeză ope­rea­ză pe pieţe precum Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia, Olanda, Po­lonia şi Spania, dar şi-a îndreptat atenţia şi către Grecia şi Italia.

Hoist Finance a ajutat bănci internaţionale, pre­cum Deutsche Bank şi Banco Sant­ander, să-şi restructureze datoriile prin achiziţionarea sau gestionarea unor credite de consum neperformante.

Noua criză adusă de pandemia de co­ronavirus va afecta întreaga econo­mie şi, implicit, şi sectorul financiar, şi poate aduce, în timp, o creştere a ratei creditelor neperformante. Pe piaţa românească, rata creditelor neperformante a os­cilat în primele cinci luni din 2020 în jurul nivelului de 4%, pentru ca în iunie şi iulie să treacă de 4,3%. Comparativ, la sfârşitul anului 2019, rata era 4,08%.

În ultimii ani, rata creditelor neperformante a scăzut mult în România după ce în perioada crizei economice unu din cinci credite eşuase în categoria neperformantelor, devenind o problemă majoră pentru sistemul bancar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici