O nouă ediţie Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 7,10% pe an la titlurile de stat

Românii pot accesa, de luni, o nouã tranşã de titluri de stat Tezaur, cu maturitãţi de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,25% şi, respectiv, 7,10%, potrivit Ministerului Finanţelor.

1299 afișări
Imaginea articolului O nouă ediţie Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 7,10% pe an la titlurile de stat

O nouă ediţie Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 7,10% pe an la titlurile de stat

Ministerul Finanţelor a transmis că începând de luni românii pot accesa o nouã tranşã de titluri de stat Tezaur, cu maturitãţi de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,25% şi, respectiv, 7,10%.

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în forma dematerializatã. În 2023, în cele 8 ediţii ale Programului, românii au investit peste 7,56 miliarde de lei, iar numãrul total al subscrierilor este unul consistent – peste 178 de mii.

„Am lansat astãzi noi ediţii atât pentru TEZAUR, cât şi pentru FIDELIS. Ne adresãm astfel tuturor celor care vor sã-şi investeascã economiile în instrumente financiare sigure, neimpozabile, cu maturitãţi diferite şi randamente atractive. Aşadar, fie cã sunt rezidenţi sau nerezidenţi, fie cã vor sã depunã economiile direct de acasã, sã meargã la bancã sau la Poştã, ne asigurãm cã instrumentele noastre sunt accesibile şi potrivite pentru toate nivelurile de economii şi în toate mediile, fiind structurate pentru a rãspunde nevoilor specifice ale fiecãruia”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate între 18 septembrie – 12 octombrie 2023 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online.

Ele pot fi cumpărate între 18 septembrie – 13 octombrie 2023 de la sediul unitãţilor Trezoreriei Statului; între 18 septembrie – 12 octombrie 2023 în mediul urban şi 18 septembrie – 11 octombrie 2023 în mediul rural, prin subunitãţile poştale ale C.N. Poşta Românã S.A.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot rãscumpãra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificãri ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publicã, www.posta-romana.ro.

Tot luni Ministerul Finanţelor lanseazã a treia ediţie a Programului de titluri de stat FIDELIS din 2023, desfãşuratã de Ministerul Finanţelor în parteneriat cu Morning Glory, Rock FM. Tranşa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la un an, având o dobândã de 7,25%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediţii. Perioada de desfãşurare este 18 septembrie – 3 octombrie.

În afarã de tranşa specialã, ediţia FIDELIS care debuteazã astãzi va conţine şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6,25% şi respectiv 7,10%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,90%, respectiv 5,30%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici