O nouă investiţie marca Warren Buffett: Pentru ce va cheltui americanul 2,5 miliarde de dolari

MidAmerican Energy Holdings, deţinută de miliardarul american Warren Buffett, va investi 2,5 miliarde de dolari în două ferme de panouri fotovoltaice din California, care vor constitui cel mai mare proiect de energie solară din lume.

553 afișări
Imaginea articolului O nouă investiţie marca Warren Buffett: Pentru ce va cheltui americanul 2,5 miliarde de dolari

Warren Buffett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MidAmerican a preluat de la SunPower Corp., controlată de grupul francez Total, două proiecte situate în zona Los Angeles, cu o capacitate de 579 MW. Fiecare reactor al centralei nucleare de la Cernavodă are o putere instalată de aproximativ 700 MW, transmite Bloomberg.

Compania deţinută de Warren Buffett va plăti între 2 şi 2,5 miliarde de dolari în schimbrul proiectului şi lucrărilor de construcţie, care vor fi derulate tot de SunPower în următorii trei ani.

Tot fostul proprietar va opera fermele şi va efectua lucrările de mentenanţă în baza unor contracte multianuale.

Buffett a început anul trecut să crească investiţiile în energie solară, cea mai importantă achiziţie a sa în domeniu fiind tot o fermă din California, de 550 MW, pentru care a plătit 2,4 miliarde dolari.

Directorul financiar executiv al MidAmerican Energy, Patrick Goodman, a declarat în luna noiembrie că grupul mizează pe investiţii în energie regenerabilă pe fondul preţurilor ridicate la care sunt evaluate companiile de utilităţi.

California este cea mai mare piaţă de energie solară din Statele Unite.

SunPower este controlată de grupul francez Total, care deţine 66% din acţiunile companiei americane, şi are o valoare de piaţă de 732 milioane de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici