Obama şi-a făcut timp, la summit-ul NATO de la Lisabona, pentru a lăuda o nouă maşină GM

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi-a făcut timp sâmbătă, la summit-ul NATO de la Lisabona, pentru a lăuda un nou automobil al General Motors cu propulsie hibridă, care va fi lansat în Europa anul viitor.

22 afișări
Imaginea articolului Obama şi-a făcut timp, la summit-ul NATO de la Lisabona, pentru a lăuda o nouă maşină GM

Obama şi-a făcut timp, la summit-ul NATO de la Lisabona, pentru a lăuda o nouă maşină GM (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Obama s-a regăsit în poziţia de vânzător-şef pentru modelul Ampera al GM-Opel, la câteva zile după ce a declarat la Washington că statul american îşi va recupera banii investiţi în salvarea General Motors printr-o intervenţie foarte nepopulară", scrie agenţia internaţională de presă.

Preşedintele american a calificat Ampera drept "un exemplu de tehnologie GM".

"Acesta este viitorul. Aceasta este o maşină «made in America». Vom începe să o vindem în Europa", a spus Obama după ce a studiat un model Ampera expus la complexul unde s-a desfăşurat summit-ul NATO.

GM s-a relistat joi pe bursele de la New York şi Toronto, la un an şi jumătate după declararea falimentului şi restructurarea sub patronajul guvernului american. Prin oferta publică iniţială de peste 20 de miliarde de dolari reuşită în această săptămână, statul a devenit acţionar minoritar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici