Obama va prezenta un plan de 7 miliarde dolari pentru modernizarea reţelelor de energie din Africa

Preşedintele SUA, Barack Obama, va prezenta duminică, la Cape Town, un plan pe cinci ani, în valoare de 7 miliarde de dolari, pentru modernizarea reţelelor de energie din Africa în vederea reducerii riscului căderilor de tensiune care descurajează investiţiile.

145 afișări
Imaginea articolului Obama va prezenta un plan de 7 miliarde dolari pentru modernizarea reţelelor de energie din Africa

Obama va prezenta un plan de 7 miliarde dolari pentru modernizarea reţelelor de energie din Africa (Imagine: Shutterstock)

Planul, denumit "Power Africa", va fi finanţat atât din bani publici, cât şi prin atragerea de finanţare din sectorul privat, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de AFP.

Proiectul vizează dublarea accesului la electricitate în Africa sub-sahariană, unde peste două treimi din populaţie trăieşte fără energie electrică.

"Power Africa va consolida potenţialul enorm al Africii în domeniul energiei, care include rezerve vaste de petrol şi gaze şi posibilitatea de a dezvolta resurse curate, precum cele geotermale, hidro, eoliene şi solare", se spune în comunicat.

Printre ţările care vor participa la plan se numără Etiopia, Ghana, Kenya, Liberia, Nigeria şi Tanzania.

Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, Africa sub-sahariană va avea nevoie de investiţii de peste 300 miliarde de dolari pentru a asigura accesul general la electricitate până în 2030.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici