Obligaţiile de plată ale statului din hotărâri judecătoreşti, compensate cu datoriile la buget

Obligaţiile de plată ale statului, rezultate din hotărâri judecătoreşti/arbitrale pronunţate de instanţele naţionale sau internaţionale, vor fi compensate de drept cu obligaţiile creditorilor sau cesionarilor acestora la buget, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobată, miercuri, de Guvern.

238 afișări
Imaginea articolului Obligaţiile de plată ale statului din hotărâri judecătoreşti, compensate cu datoriile la buget

Obligaţiile de plată ale statului din hotărâri judecătoreşti, compensate cu datoriile la buget (Imagine: Shutterstock)

Executivul mai transmite, într-un comunicat, că ordonanţa extinde sfera actelor care pot fi executate de la capitolul de despăgubiri civile, prin adăugarea, la hotărârile judecătoreşti pronunţate în sistemele judiciare naţionale, şi pe acelea pronunţate de tribunale sau curţi arbitrale, naţionale sau internaţionale.

Conform sursei citate, modificarea este necesară şi urgentă întrucât statul român a fost condamnat de către astfel de instanţe la plata unor despăgubiri în cuantum însemnat, purtătoare de dobânzi extrem de mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici