Ofertele early booking prind contur şi în România: Opt din zece rezervări făcute iarna în agenţiile de turism sunt pentru vacanţe de vară

Opt din zece români care îşi fac rezervări iarna în agenţiile de turism cumpără pachete pentru la vară, atât în ţară, cât şi în străinătate, încercând să beneficieze de reducerile de tip early booking, potrivit unui studiu al agenţiei Mareea transmis joi MEDIAFAX.

1173 afișări
Imaginea articolului Ofertele early booking prind contur şi în România: Opt din zece rezervări făcute iarna în agenţiile de turism sunt pentru vacanţe de vară

Ofertele early booking prind contur şi în România: Opt din zece rezervări făcute iarna în agenţiile de turism sunt pentru vacanţe de vară (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Pentru agenţiile de turism, lunile ianuarie şi februarie au scos în evidenţă un comportament uşor diferit al turiştilor români, care anul acesta s-au orientat cu precădere către rezervarea vacanţelor de vară în detrimentul vacanţelor tradiţionale de iarnă din această perioadă. Pe lângă scăderea evidentă a puterii de cumpărare, un alt factor determinant este, în opinia agenţiilor de turism, şi iarna atipică, cu o lungă perioadă în care zonele montane au fost lipsite de zăpadă", a declarat Marius Usturoiu, proprietarul Mareea.

El a completat că evoluţia rezervărilor de tip early booking/înscrieri timpurii a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare progresivă, care arată că turistul român este mult mai atent cu bugetul său şi reducerile pe care le poate obţine prin faptul că apelează la acest tip de rezervări.

Destinaţiile cele mai solicitate în acest interval sunt într-o proporţie foarte mare reprezentate de litoralul românesc şi de cel grecesc.

"Practic, piaţa românească se aliniază unui trend de normalitate, deoarece la nivelul Uniunii Europene aceste vacanţe cumpărate din timp, cu reduceri semnificative de peste 30%, sunt printre cele mai apreciate. Structura pachetelor de vacanţă solicitate de turişti în prima parte a anului este una complexă, care are în componenţă servicii conexe, activităţi pentru copiii, demipensiune sau all inclusive, transport şi excursii opţionale", a mai spus Usturoiu.

Valoarea medie a unui pachet turistic pentru litoralul românesc este de 450 lei /persoană pentru cinci nopţi cu demipensiune, în timp ce pentru Grecia două persoane plătesc pentru un sejur preţuri pornind de la 230 euro.

Staţiunea cea mai solicitată în acest an rămâne Mamaia, urmată de staţiunile din sudul litoralului, un mare accent fiind pus pe unităţile hoteliere care oferă facilităţi suplimentare pentru copii şi servicii de tip all inclusive.

În privinţa destinaţiilor externe, Grecia insulară este la acest început de an destinaţia vedetă, fiind deosebit de solicitată, potrivit Mareea. Astfel, charterele cu plecare din Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi sau Bacău către Creta, Corfu, Rhodos sau Zakynthos sunt cele mai cerute.

Mareea este principalul turoperator pentru litoralul românesc, cu circa 100.000 de clienţi anul trecut. Înfiinţată în 1998, firma are o reţea proprie de vânzare de 17 agenţii şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei, faţă de 62 milioane de lei în 2012.

Marius Usturoiu administrează şi o companie hotelieră, Mareea Hotels, cu două unităţi, la Mamaia şi Predeal, care au avut anul trecut afaceri de 15 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici