OMV Petrom ieftineşte benzina cu patru bani pe litru

OMV Petrom (SNP) va ieftini joi preţul benzinei cu patru bani pe litru, potrivit datelor companiei controlate de grupul austriac OMV.

167 afișări
Imaginea articolului OMV Petrom ieftineşte benzina cu patru bani pe litru

OMV Petrom ieftineşte benzina cu patru bani pe litru (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Astfel, benzina Premium fără plumb 95 va costa 5,12 lei/ litru, iar Top Premium fără plumb 99+ va avea un preţ de 5,5 lei/ litru.

Sortimentele OMV Carrera 95 şi OMV Carrera 100 vor putea fi cumpărate cu 5,12 lei/litru, respectiv 5,92 lei/ litru.

Preţurile motorinei rămân neschimbate.

Preţurile din benzinăriile OMV Petrom pot varia cu până la 5% faţă de cele de referinţă.

Compania OMV Petrom este listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Principalele companii care distribuie carburanţi în România sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL şi OMV.

De la începutul anului, companiile petroliere au scumpit carburanţii de şase ori, iar preţurile au urcat cu 3-4%. Carburanţii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 preţul a avansat cu 13%.

Companiile petroliere din România explică de cele mai multe ori creşterile preţurilor carburanţilor prin evoluţia cotaţiilor internaţionale ale petrolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici