OMV Petrom: Pentru un proiect offshore în Marea Neagră, cerinţele cheie nu sunt încă îndeplinite

Christina Verchere, CEO al grupului petrolier OMV Petrom, al cărui acţionar majoritat este grupul austriac OMV, a declarat, pentru Reuters, că pentru a investi într-un proiect offshore în Marea Neagră, cerinţele cheie nu sunt încă în vigoare.

780 afișări
Imaginea articolului OMV Petrom: Pentru un proiect offshore în Marea Neagră, cerinţele cheie nu sunt încă îndeplinite

Verchere: Pentru un proiect offshore în Marea Neagră, cerinţele cheie nu sunt încă îndeplinite

„Noi credem că dialogul ne poate apropia mai mult de o soluţie şi că acest dialog trebuie să continue”, a spus Christina Verchere, într-un e-mail, pentru Reuters.

CEO-ul OMV Petrom a adăugat că amendamentele din Ordonanţa Guvernului „răspund unor preocupări exprimate de industria petrolului şi gazului şi reprezintă un pas pentru revenirea la piaţa liberalizată a gazelor naturale”, iar „acest proces ar trebui să continue”.

„Rămânem dornici să avem un dialog cu autorităţile pentru a înţelege care este calea de urmat”, a concluzionat Verchere, pentru Reuters.

Guvernul român a adoptat, vineri, o formulă mai puţin strictă a taxei pe activele financiare ale băncilor, dar a menţinut impozitele pentru companiile din energie şi telecomunicaţii, aşa cum le-a aprobat prima dată la sfârşitul lunii decembrie.

Astfel, firmele de energie, cu excepţia centralelor electrice de stat pe bază de cărbune, vor plăti o taxă de 2% pe cifra de afaceri obţinută din activităţile pentru care au primit aviz de la ANRE. De asemenea, preţurile la energie şi gaze au fost plafonate pentru consumatorii casnici şi CET-uri la 68 lei/MWh, între 1 mai 2019 şi 28 februarie 2022, dar prevederea a fost eliminată pentru consumatorii industriali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici