Oracle cumpără cu 1,5 miliarde dolari o companie de servicii IT din SUA

Oracle, al doilea mare producător de software la nivel mondial, va prelua compania americană de servicii informatice RightNow Technologies, pentru 1,5 miliarde de dolari.

284 afișări
Imaginea articolului Oracle cumpără cu  1,5 miliarde dolari o companie de servicii IT din SUA

Oracle cumpără cu 1,5 miliarde dolari o companie de servicii IT din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţionarii RightNow Technologies vor primi 43 de dolari pe acţiune, cu 20% peste cotaţia de închidere din 21 octombrie, transmite Bloomberg.

Achiziţia aduce companiei americane Oracle acces la aplicaţii de cloud computing, care permit companiilor să ofere clienţilor servicii call center, Internet şi reţele de socializare.

Oracle face astfel cea mai mare achiziţie după preluarea Sun Microsystems anul trecut, în urma introducerii serviciului Oracle Public Cloud, care oferă acces online la software prin intermediul tehnologiei cloud computing.

"Oracle se implică serios în domeniul cloud", a declarat Richard Williams, analist la compania de cercetare a pieţei Cross Research din Livingston, New Jersey.

După ce a preluat peste 70 de companii, într-o campanie de achiziţii de 40 de miliarde de dolari lansată în 2005, Oracle a anunţat în această lună că se concentrează pe tranzacţii mici şi promovarea produselor proprii, pentru a susţine dezvoltarea.

Oracle s-a bazat pe achiziţii pentru a majora vânzările până la 35,6 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat în luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici